vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Percheziții de amploare în Corabia și Caracal

20 de percheziții domiciliare au fost făcute luni de către polițiștii olteni în Corabia și Caracal. Persoanele percheziționate sunt bănuite, printre altele de camătă, șantaj și contrabandă. Se pare că începând din 2016, persoanele cercetare ar fi oferit bani cu dobândă, iar dacă nu erau returnați la timp, aceștia recurgeau la violență sau șantaj.

„Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și ai Poliției Orașului Corabia din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, au pus în executare 20 de mandate de percheziție domiciliară, în orașul Corabia și municipiul Caracal, la persoane bănuite de camătă, șantaj, lovire sau alte violențe și contrabandă.
Din cercetări a reieșit că, din 2016 și până în prezent, mai multe persoane ar fi acordat sume de bani, cu dobândă, altor persoane, iar, dacă banii nu erau returnați, ar fi folosit violența sau șantajul împotriva acestora. De asemenea, vor fi puse în aplicare 5 mandate de aducere.
Percheziţiile sunt desfăşurate cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt, polițiștilor din cadrul Serviciului Județean de Transporturi Olt, polițiștilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt, jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, conform IPJ Olt.

Politica