joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doljul, pregătit de iarnă. Zeci de utilaje de deszăpezire așteaptă ninsorile

32 de utilaje de deszăpezire așteaptă în curtea SC Lucrări de Drumuri și Poduri (LDP) venirea zăpezilor. Aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ) Dolj, societatea care se ocupă de deszăpezire pare pregătită din punct de vedere logistic. Aflat într-o vizită la sediul LDP, președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, s-a arătat mulțumit de felul în care compania s-a pregătit pentru sezonul rece. Președintele CJ a vorbit atât despre utilajele existente în curtea LDP, cât și despre alte peste 40 de utilaje contractate de la terți, pentru cazuri extreme.

„Am vrut să vedem cum sunt echipate utilajele pentru deszăpezire. Sunt 32 de utilaje pe care LDP le are în proprietate, cu tot ce înseamnă echipamente de deszăpezire. Avem și 43 de utilaje contractate de la terți. Acestea sunt distribuite pe cele 5 loturi pe care LDP-ul le are arondate. Specific că aceste utilaje intervin doar la cererea LDP-ului, dacă nu fac față cele 32 de utilaje. Bineînțeles, nu se plătesc ore de așteptare. Pot spune că suntem pregătiți pentru orice fel de cod, galben sau roșu. Avem de asemenea și stocuri de material antiderapant”, a declarat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.
Prezent la eveniment, directorul LDP, Alin Columbeanu, a ținut să sublinieze și existența materialelor antiderapante din dotare, precum nisipul sau sarea, dar și faptul că în ultimii 30 de ani nu au existat victime omenești, rămase înzăpezite.
„Utilajele noastre, echipate după ultimele standarde au fost achiziționate în ultimii 3-4 ani, marea majoritate. Suntem pregătiți cu 3.000 de tone de nisip antiderapant și 2.000 de tone de sare. Cei 1.100 de km de drum județean pe care-i avem în administrare, nu ne vor creea probleme. În ultimii 30 de ani, nu au existat victime omenești, care să fii rămas înzăpezite. Mai avem și stocul de motorină necesar pentru a depăși această iarnă”, a adăugat directorul LDP, Alin Columbeanu.
Totodată, atât președintele CJ Dolj cât și directorul LDP au ținut să laude cele două utilaje „vedetă”, achiziționate cu 150.000 de euro fiecare, utilaje care pot fi folosite atât iarna pentru deszăpezire, cât și vara, pentru spălarea străzilor sau toaletare.
„Vedetele sunt două unimoburi, multifuncționale, unul achiziționat anul trecut, unul anul acesta. Achiziția pentru un singur echipament este de 150.000 de euro. Acestea pot fi folosite și iarna, cu sărărițe și lamă, dar și vara, cu burghie pentru săpat sau perii de toaletat pomii”, a menționat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.
Despre cât de eficace vor fi aceste utilaje și cât de pregătită este compania care le deține, doar ninsorile abundente din această iarnă pot vorbi. Așa cum a menționat și președintele CJ, „în Dolj, iarna chiar nu este ca vara”.

Politica