miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O angajată a Direcției Agricole Județene Olt a fost trimisă în judecată pentru delapidare de aproape 400.000 de lei!

O femeie, angajată a Direcției Agricole Județene Olt, este anchetată după ce ar fi săvârșit mai multe infracțiuni. Aceasta este trimisă în judecată pentru delapidare în formă continuată (50 de acte materiale), fraudă informatică în formă continuată (50 de acte materiale), fals intelectual în formă continuată (36 de acte materiale), fals informatic în formă continuată (14  acte materiale) și uz de fals în formă continuată (36 de acte materiale).

Femeia, contabil în cadrul DAJ Olt, în perioada iunie 2017 – decembrie 2020, şi-ar fi însuşit din banii instituţiei, în interesul ei şi al fiului său, 388.432 lei.

În cauză, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Olt și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Olt, în baza ordonanței de delegare, au efectuat activități de procedură penală care au probat următoarea situație de fapt:

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În perioada 16 iunie 2017 – 15 decembrie 2020, inculpata, cu ocazia şi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, în calitate de contabil, având atribuţii de gestionare a banilor în  cadrul Direcției pentru Agricultura Județeană Olt, și-a însuşit, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mod sistematic, suma totală de 388.423,33 lei din patrimoniul instituției, în interesul său şi al fiului său.

Astfel, inculpata a întocmit 50 de ordine de plată, în cuprinsul cărora a inserat date necorespunzătoare adevărului la rubrica ,,COD IBAN BENEFICIAR”, notând propriile numere de cont bancar și pe cel al fiului său, în condiţiile în care cei doi nu au desfăşurat activităţi de prestări servicii în raport cu instituţia publică şi nici nu au fost beneficiare ale vreunor programe, finanţate de Guvernul Romaniei, aspecte pe care inculpata le menţiona în cuprinsul instrumentelor de plată drept justificare. Datele referitoare la cele 50 ordine de plată au fost introduse în sistemul informatic al D.A.J. Olt, în scopul însușirii sumei de bani.

Totodată, a întocmit 36 ordine de plată pe suport de hârtie cu datele nereale menționate anterior și 14 în format electronic care atestau în fals obligații de plată ale D.A.J. Olt către sine și către fiul său. După falsificarea celor 36 ordine plată pe suport hârtie le-a înaintat Trezoreriei Olt, în vederea realizării transferului banilor.

În privinţa inculpatei, la data de 01.11.2021, s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60  de zile.

De asemenea, la data de 09.12.2021, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului, obiectivat în poprire, până la concurenţa sumei de 388.423,33 lei, din venitul salarial aparţinând inculpatei, precum şi asupra bunurilor viitoare ale inculpatei, întrucât nu au fost identificate alte bunuri prezente, în vederea recuperării pagubei”, potrivit mai-dga.ro.

Politica