luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Moderna va începe din ianuarie o adaptare a vaccinului său împotriva variantei Omicron

Compania americană Moderna va începe din ianuarie să lucreze la o adaptare a vaccinului său care să ofere protecția în fața noii variantei Omicron a COVID, a anunțat marți vicepreşedintele companiei Moderna, Dan Staner. Vor dura însă câteva luni până ce serul va fi disponibil, dacă rezultatele vor fi pozitive.

Vicepreședintele Moderna a mai precizat că a luat decizia de a lucra „la un vaccin specific”, dar a recunoscut că sunt necesare „mai multe luni” până când acesta va putea fi utilizat, având în vedere că va trebui testată eficienţa sa şi să fie lansat procesului de fabricaţie.

Staner a amintit de rezultatele testelor publicate luni ale actualului lor vaccin împotriva Omicron, potrivit cărora vaccinarea cu doza booster a vaccinului Moderna crește semnificativ nivelul de anticorpi care asigură protecție în fața noii variante.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El a precizat că o doză de supra-rapel de 50 de micrograme creşte de 37 de ori anticorpii neutralizanţi împotriva Omicron, relatează EFE, citată de Agerpres.

În cazul administrării a 100 de micrograme, anticorpii vor creşte de 83 de ori. Pornind de la aceste date, autorităţile sanitare vor evalua cantitatea de vaccin care trebuie administrată la doza booster, cel puţin la persoanele aflate în categoria de risc.



Politica