vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii şi părinţii vor putea folosi terenurile şi sălile de sport din şcoli şi după ore. Proiectul, adoptat de Parlament

Proiectul „Fără lacăte pe curtea şcolii” a fost adoptat marţi în Camera Deputaţilor, astfel că elevii şi părinţii vor putea folosi terenurile şi sălile de sport din şcoli şi după ore, fără ca instituţiile de învăţământ să mai încuie porţile.

Proiectul a fost adoptat cu 247 de voturi „pentru”.

„Iniţiativa-manifest Fără lacăte pe curtea şcolii, unde sunt co-iniţiator, devine lege. Plenul Camerei Deputaţilor, care este şi for decizional, a adoptat astăzi proiectul care prevede ca elevii şi părinţii să aibă acces şi să folosească terenurile şi sălile de sport din şcoli şi după ore, fără ca instituţiile de învăţământ să mai încuie porţile şi să interzică dreptul la mişcare al copiilor. Consecinţele unui stil de viaţă sedentar în rândul copiilor sunt dezastruoase, iar România este printre ultimele state membre UE cu privire la practicarea de sport. Una dintre probleme este lipsa infrastructurii sportive, deficit pe care acest proiect îl acoperă“, a susţinut deputatul USR Filip Havârneanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El a afirmat că joaca multor copii s-a mutat în stradă, unde pericolul devine iminent, astfel că acest proiect vizează şi siguranţa celor mici.

„Culoarea politică în acest demers contează prea puţin, având în vedere că obiectivul nostru este comun. Orice primar sau orice consiliu local poate implementa Fără lacăte pe curtea şcolii. Este un proiect-resursă, nu o povară. Niciun filtru birocratic sau financiar nu trebuie să fie o scuză pentru a nu reda curtea şcolii copiilor. Până acum terenurile au fost închiriate preferenţial şi s-a creat o discriminare. Trebuie să lăsăm loc şi familiilor care nu îşi permit cursuri de sport în particular sau închirierea de terenuri. Doar administraţiile slabe preferă să închidă totul, în loc să caute soluţii”, a adăugat deputatul USR Filip Havârneanu, potrivit News.ro

Politica