joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lista neagră a lui Reghe: începe curățenia la CSU Craiova!!

Este cel mai prost an pentru echipa lui Mihai Rotaru, care trebuie să mute decisiv în pauza de iarnă: ori antrenorul, ori jucătorii.

7 meciuri fără victorie au legat Bancu și colegii săi, încheind anul cum nu se poate mai prost, tremurând pentru participarea în play-off. Laurențiu Reghecampf a spus după ultimul meci, 1-1 la Mediaș, că nu-și simte postul deloc amenințat, că are toată susținerea lui Rotaru. Chiar s-a enervat când a fost întrebat dacă se teme pentru job-ul său: „Serios? E o întrebare prostească pe care mi-o puneți! Altă întrebare”, a spus Laurențiu Reghecampf, care a încheiat: „100% sunt sprijinit”.
În aceste condiții se preconizează o curățenie de iarnă masivă. Potrivit celor de la Fanatik sunt 10 jucători pe lista neagră a lui Reghecampf, unii dintre ei echipieri importanți, care au dus greul în campionatele trecute. Iată lista cu jucătorii pe care antrenorul celor de la CSU nu-i mai vrea din iarnă încolo: Mirko Pigliacelli, Ștefan Vlădoiu, Mihai Bălașa, Antoni Ivanov, Matteo Fedele, Alexandru Crețu, Mihai Căpățână, Gustavo, Ionuț Vînă și Mihai Roman.
La finalul meciului cu Mediaș, antrenorul oltenilor a declarat însă că are mare încredere în lot: „Trecem printr-o perioadă mai dificilă, nu aveam cum să pierdem puncte la Mediaș dacă aveam efectivul de jucători și parcursul pe care l-am avut înainte. Sunt multe accidentări, asta ne-a costat. Am mare încredere în jucători că la anul vom reveni mai bine, vom intra în play-off și vom pune probleme echipelor importante”.
De altfel, și președintele clubului, Sorin Cârțu, a anunțat plecări masive în această iarnă.
„E un loc pe care nu ne așteptam să-l ocupăm la finalul acestui an. Nu suntem mulțumiți, dar nici nu intrăm în panică. Mai sunt nouă etape, vine perioada de pregătire. Mergem cu antrenorul în continuare, va duce până la sfârșit campionatul. Trebuie să vină rezultatele cu care să recuperăm din terenul pierdut. Nu suntem de acord cu situația aceasta, dar trebuie s-o analizăm și să acționăm în consecință. Antrenorul își fixează filosofia, dar e clar că trebuie îmbunătățit lotul, din punctul meu de vedere. Trebuie făcută o analiză cât se poate de pertinentă, realistă și fără sentimentalisme. Să pună pe hârtie ce nu i-a convenit și cu ce ar putea să acopere ceea ce vrea să realizeze. De unii te desparți, vin alții, e nevoie de o reîmprospătare”, a spus Sorin Cârțu, în direct la Pro X.
În altă ordine de idei, Valerică Găman va rata cantonamentul de iarnă cu echipa, el operându-se deja după accidentarea suferită în noiembrie. Accidentarea lui Valerică Găman a survenit în etapa a 15-a a Ligii 1, ultima a turului sezonului regulat, când CSU Craiova a jucat în deplasare cu Farul Constanța. Fundașul central s-a lovit la gambă și la gleznă, după un duel cu portarul echipei adverse. Jucătorul va fi apt abia în primăvară, pentru play-off sau play-out.

Politica