sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Haos la Parlament: protestatarii AUR au intrat în curte, fără să fie opriți de forțele de ordine și încearcă să forțeze intrarea în sediul Senatului

Membrii și simpatizanții AUR participă la un protest la Parlament, organizat împotriva adoptării certificatului Covid.

Participanții scandează „Libertate”, „Venim peste voi”.

La protest este prezent liderul AUR, George Simion, care a transmis live pe Facebook, a spus certificatul COVID este „ineficient” şi „neconstituţional”, iar protestul a fost organizat pentru a spune un „nu hotărât acestor măsuri aberante, care nu soluţionează problema”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Jandarmeria anunță, într-un comunicat, după ce protestatarii AUR au pătruns în curtea Parlamentului, că până în prezent nu a fost utilizată forța și nu s-a recurs la mijloacele din dotare. Janddarmeria face apel către patricipanții la protest să coopereze și să se îndrepte către ieșirea din Parlament.

Potrivit g4media.ro, protestatarii au împiedicat mașinile parlamentarilor să intre în parcarea Parlamentului. Un autoturism în care se afla un parlamentar a fost scuipată de cei care au pătruns în curtea Parlamentului.

De altfel, mașina unui senator PSD a fost vandalizată de protestatarii care au pătruns în parcarea de la Senat. Protestatarii au aruncat cu vopsea pe mașină, au declarat surse de la fața locului. George Simion susține însă că persoanele din mașină ar fi arătat semne obscene către protestatari pentru a-i incita.

Mașinile ambasadorilor Japoniei și SUA în România au fost vandalizate de către protestatari, în curtea Senatului, potrivit surselor G4Media.ro. Mai mult, ambasadorul Japoniei s-a aflat în imposibilitatea de a ieși din Parlament, din cauza protestatarilor care au pătruns în curte și au încercat să forțeze intrarea în clădire, a declarat senatorul PSD Titus Corlățean.

Politica