vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Cristian are nevoie de ajutor! Și tu îi poți ajuta pe voluntari să-i construiască băiețelului o cameră în care să locuiască liniștit

În pragul sărbătorilor de iarnă dorințele pe cât sunt de multe, pe atât sunt de posibil de realizat. Unii nu-și doresc foarte multe, ci sănătate și viață lungă alături de cei dragi, chiar dacă nu dețin absolut nimic. Semn că nu este o valoare condiția socială sau financiară, ba chiar pun accent pe modestie și pe liniștea căminului.

Un tată de 60 de ani, o mamă de 47 de ani și un copil de 3 anișori, din comuna doljeană Mihăița, trăiesc la limita supraviețuirii. Aceștia locuiesc într-o singură cameră, o sobă fiind mijlocul lor de încălzire dar care stă aproape să cadă. Micuțul se numește Cristian și îi place foarte mult să zâmbească și să se joace. Părinții lui spun că el este toată averea lor, ținând cont că a apărut relativ târziu pe lume, după aproape 23 de ani de relație.

Sursa de venit a celor trei este ajutorul social sau munca cu ziua pe la oameni. Sunt familiști convinși. Niciodată nu l-au lăsat în voia sorții pe Cristian. În ceea ce privește utilitățile esențiale fiecărei gospodării, familia nu are frigider, aragaz sau apă curentă, nu au mai nimic. Voluntarii Ajutor Divin au mers zilele acestea și le-au instalat un bec fiindcă nici curent electric nu aveau.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am dus alimente, îmbrăcăminte, dar ei au nevoie de o cameră. Au nevoie să locuiască într-o cameră izolată, nu au TV, frigider și un aragaz cu butelie, nu au nimic, doar 2-3 hăinuțe pentru copil. Așa că venim cu rugămintea să punem fiecare măcar 10-15 ron și să încercăm să le cumpăram ceva materiale de construcție (bolțari, fier, tablă) să îi facem lui Cristian o cămăruță. Cine are hăinuțe, jucării, să îi oferim o copilărie frumoasă și pentru el cuvântul acasă chiar să fie o căsuță, o cameră pentru început. Cristian are nevoie de ajutorul nostru acum, urgent, deja a venit frigul. În poze este toată averea lor. Specificăm că nu consuma alcool, nu fumează, merg la muncă cu ziua să-i aducă copilului mâncare”, au scris voluntarii Ajutor Divin pe pagina de Facebook.

Doritorii pot dona aici, cu mențiunea pentru Cristian:

  • RO40BTRLRONCRT0567731401 Lei
  • RO87BTRLEURCRT0567731401 Euro
  • RO45BTRLGBPCRT0567731401 GBP

Politica