sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sorin Cârțu nu cedează cârma Craiovei: „Se dă un buget mare pe mână”

Echipa a ratat principalul obiectiv în acest sezon, iar bătălia pentru cea mai înaltă funcție în club a început

Totul a pornit la începutul campionatului, când Mihai Rotaru a anunțat printr-un comunicat pe site-ul clubului că abonații vor alege președintele clubului său în luna martie. În acest moment funcția este ocupată de Sorin Cârțu, dar este mai mult decorativă, deciziile luându-le patronul, în vreme ce președintele are rolul de a da declarații la televizor.
Rotaru ar fi promis însă că va spori puterile președintelui de la clubul pe care-l patronează, așa că Gică Craioveanu și-a arătat zilele trecute apetitul pentru putere. El a spus că la chemarea suporterilor ar fi dispus să vină șef în Bănie, dar cu o singură condiție: Cârțu să se dea la o parte.

„Vreau să candidez pentru Peluza Nord. Mă sună băieții și tot timpul spun că ar vrea să fiu președinte. Este o situație dificilă, ar trebui să renunț la postul de radio din Spania. Mereu voi ține cu Craiova, nu pot să mă schimb. Cred că voi candida! Dacă o să candideze Sorin Cârțu, mă voi retrage. El a fost antrenorul meu, îl respect foarte mult. Dacă nu o să fie Sorin, o să candidez!

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sorin a spus că nu vrea să candideze, are o vârstă, vrea să se retragă. O să am putere de decizie dacă voi câștiga, așa mi-a promis Mihai Rotaru.
Cred că Mihai Rotaru va scoate clubul la bursă în luna martie, în anul următor. Mihai nu se retrage definitiv, dar o să aibă altă funcție. E complicat, presiunea este enormă în România. Îl admir pe Gigi Becali, are vreo 20 și ceva de ani la FCSB. E foarte, foarte dificil să suporți o anumită presiune. Voi lua titlul ca președinte”, a spus Craioveanu, zilele trecute, la Digi Sport Special.
Replica lui Sorin Cârțu, președintele lui Rotaru din martie 2019, nu s-a lăsat prea mult așteptată. El a lăsat să se înțeleagă că nu ar vrea să plece de la șefia clubului, mai ales că acum Rotaru ar promite că președintele ar avea și ceva putere.

„Deocamdată, suntem în 2021. Mai vedem ce se întâmplă anul viitor. Candidăm împreună și lucrăm împreună. Adevărul e că nu știu cine va candida, dar trebuie să fie cineva din spiritul Universității. În ideea că se dă un buget mare pe mână, trebuie cineva care să aibă spiritul alb-albastru. Vedem ce decide patronatul și cum vor decurge lucrurile”, a declarat Sorin Cârțu, la ProX.

În ultima vreme, an de an, Rotaru a promis că va aduce titlul în Bănie. Acum, când s-a disputat o treime din sezon, CSU e mai departe ca niciodată de obiectivul țintit de patron.

Politica