vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bani din Dolj pentru Policlinica Cimișlia

Colaborarea dintre Consiliul Județean (CJ) și Raionul Cimișlia din Republica Moldova continuă printr-un proiect al CJ Dolj care vizează alocarea unei sume de 500.000 de lei pentru reabilitarea acoperișului policlinicii Raionale Cimișlia. Cj Dolj a semnat un acord de înfrățire cu raionul moldovean încă din anul 2018.  

„Ţinând cont de Acordul de Înfrăţire încheiat între Judeţul Dolj, România şi Raionul Cimişlia, Republica Moldova, se propune spre aprobare acordul de finanţare încheiat între Raionul Cimişlia – Republica Moldova şi Judeţul Dolj şi alocarea sumei de 500.000 lei pentru finanţarea proiectului „Renovarea capitală a acoperişului clădirii Policlinicii Raionale Cimişlia cu elemente de ţiglă metalică şi sistem de evacuare a apelor pluviale” propus de către Raionul Cimişlia din Republica Moldova. Instituţia Medico Sanitară Publică (IMSP) Spitalul Raional Cimişlia acordă asistenţă medicală specializată unui număr de 60.000 locuitori din raionul Cimişlia, inclusiv 15.000 copii. În clădirea policlinicii activează circa 80 persoane din cadrul Spitalului Raional Cimişlia. Anual, la Secţia Consultativă şi de Ambulatoriu sunt înregistrate circa 135.000 solicitări de asistenţă medicală. Clădirea policlinicii, cu 7 nivele, a fost construită în anul 1984. În ultimii ani a fost renovat capital sistemul de termoficare şi aprovizionare cu apă caldă menajeră, au fost schimbate ferestrele şi reparate capital etajele inferioare ale clădirii policlinicii. Acoperişul clădirii, care are o suprafaţă de 810 mp, este într-o stare deplorabilă. Acoperişul nu a fost reparat din anul 1989 fapt pentru care atât construcţia de lemn a acoperişului cât şi ardezia prezintă un grad ridicat de degradare. În consecinţă, atunci când plouă sau ninge, este inundat etajul superior al clădirii. Din această cauză acesta trebuie reparat frecvent. De asemenea, atunci când bate vântul puternic, există riscul să cadă bucăţi rupte de ardezie de pe acoperiş peste trecători sau maşinile parcate în preajmă. Astfel, este necesară demontarea integrală a acoperişului existent şi montarea unui acoperiş nou, tip şarpant, din ţiglă metalică, cu instalarea sistemului de scurgere a apelor pluviale, pentru evitarea pătrunderii apei la fundaţia”, conform CJ Dolj.

CJ Dolj colindat de elevii de la Cornetti

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sedința Consiliului Județean Dolj a debutat vineri cu un cor de colinde oferit de elevii Școliii Populare de Arte Cornetti. Cântece de Crăciun au răsunat în jurul bradului din sala de ședințe, aducând spiritul sărbătorilor în casa consilierilor doljeni. Vocile tinerelor artiști și suntetul de acordeon au fost urmărite cu interes de toți cei prezenți. Școala Populară de Arte Cornetti, aflată în subordinea CJ, a beneficiat în cadrul ședinței și de un proiect care vizează modificarea statului de funcții, proiect aprobat cu succes de consilierii doljeni.

Politica