marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Adrian Mititelu a fost achitat. Patronul FCU Craiova scapă de 5 ani de închisoare

Adrian Mititelu a fost achitat de Curtea de Apel, după ce Tribunalul Dolj îl condamnase inițial la 5 ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Magistrații au ajuns la concluzia că fapta pentru care omul de afaceri a fost condamnat în primă instanță intră sub incidența termenului de prescripție.

Tribunalul condamnă pe inculpatul Mititelu Adrian Marin la pedepsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru săvârşirea infractiunii de evaziune fiscală în formă continuată. În baza art.65 alin.2 din Codul penal din 1969 raportat la art.64 alin.1 lit.a teza a II-a și lit.b din Codul penal din 1969, interzice inculpatului Mititelu Adrian Marin, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice.
Prin sentința penală nr.82/13.02.2019 pronunțată de Tribunalul Dolj în dosarul nr. 5997/63/2016 definitivă prin decizia penală nr.1364/5.11.2020 pronunțată de Curtea de Apel Craiova, inculpatul Mititelu Adrian Marin urmând să execute pedeapsa cea mai grea de 5 (cinci) ani închisoare”, se arată în motivarea Tribunalului Dolj.

Vineri, Curtea de Apel a întors decizia Tribunalului și a stabilit faptul că Adrian Mititelu este nevinovat și, în consecință, patronul echipei de fotbal FCU Craiova a fost achitat. Mititelu ispășește deja o pedeapsă de 3 ani de închisoare, dictată pe 5 noiembrie 2020, pentru dosarul transferului lui Mihai Costea la FCSB.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica