vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prinși cu peste 100 de kilograme de petarde


Doi bărbați din Craiova s-au ales cu dosare penale după ce polițiștii au descoperit joi, în urma unor percheziții, peste 100 de kg de materiale pirotehnice. Perchezițiile au avut loc în Craiova și comuna Izvoare.

„La data de 14 decembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dolj împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Dolj au efectuat 3 percheziții domiciliare, în Craiova și în comuna Izvoare, pentru documentarea activității a doi bărbați, de 32 și 40 de ani, ambii din Craiova, bănuiți  de comiterea infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept. În urma perchezițiilor au fost identificate 107 kilograme de obiecte pirotehnice,  care au fost ridicate de polițiști pentru continuarea cercetărilor.
În cauză,  a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept, cercetările fiind continuate, urmând ca la finalizare să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet competentă”, conform reprezentanților IPJ Dolj care au amintit și faptul că operațiunile cu materiale pirotehnice fără autorizație este interzisă.
„Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă: Orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept;
Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile T1 și P1 către persoanele care nu au împlinit varsta de 18 ani; Comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de către pirotehnicieni. Recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte prevederile legale în domeniul materiilor explozive”, au adăugat reprezentanții IPJ Dolj.

Politica