joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Performerii fotbalului doljean, premiați în cadrul Galei „Ilie Balaci”!

Primăria Craiova şi Consiliul Local, în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Dolj au organizat Gala Fotbalului Doljean „Ilie Balaci“ ediția a treia. Pandemia de Covid-19 a făcut ca evenimentul să se desfășoare cu un număr minim de participanți. Invitații speciali au fost fiica lui Ilie Balaci, Lorena Balaci, și viceprimarul Craiovei, Rela Filip.

„Iie Balaci era iubit de toate fetele pentru că era foarte frumos și foarte blond. Era iubit de toți băieții Craiovei și de toți pasionații de fotbal. Avea respectul pentru semeni, pentru femei, pentru bărbați al băiatului timpurilor acelora. Ne respecta, ne vorbea frumos și ne punea mâna în cap și ne spunea să muncim pentru că numai așa ajungem departe”, a precizat Rela Filip.

„Nu vreau să vorbesc foarte mult despre tata pentru că-l știm cu toții. Ceea ce vreau să vă spun este că am înființat cu mama și cu sora mea Fundația Ilie Balaci, asta cu ceva vreme în urmă, și cumva ne-a prins pandemia fără prea multă activitate la această fundație, dar 2022 va fi momentul în care această fundație își va arăta cu adevărat puterea. Vreau să aduc în atenția publicului Fundația Ilie Balaci care se va ocupa exclusiv cu fotbal, evident. Dar nu decât cu fotbal masculin, ci și cu fotbal feminim pentru că eu sunt o susținătoare a fotbalului feminim. Anul acesta vom avea primul premiu de excelență pentru activitate pe care Fundația Ilie Balaci o va oferi doamnei Aurora Ungureanu Dobre”, a spus fiica lui Ilie Balaci.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Laureaţii Galei Fotbalului Doljean „Ilie Balaci“, ediţia a III-a au fost: pentru anul 2012 – David Ionuţ Florescu de la Academia „Gică Popescu“, pentru cel mai bun jucător junior născut în anul 2011 – Mario Gabriel Velcovici de la Universitatea Craiova. Al treilea junior care provine tot de la Universitatea Craiova, este născut în anul 2010 și este și el urmaș, dar după bunic, tot de fotbalist și este un recidivist deoarece a mai câștigat acest premiu și acum doi ani dar la altă categorie de vârstă -Alexandru Nicolas Purcaru. Reprezentantul pentru anul 2009 este Karim Nicolas Mihail de la Universitatea Craiova. Pentru anul 2008, reprezentant a fost Andrei Popescu de la Academia „Gică Popescu“. Pentru anul 2007 – Florin Eugen Alexandru Gaşpar de la CSS Craiova, pentru anul 2006 – Mihai Robert Lăpădătescu de la Universitatea Craiova, pentru anul 2005 – Florin Bogdan Brăşfăleanu de la Universitatea Craiova, pentru anul 2004 – Ştefan Daniel Bană de la Universitatea Craiova.

Jucătoarea anului a fost Isabela Ştefania Bianca Lazăr (Universitatea Craiova), iar jucătorul anului – Denis Mirel Benga (Universitatea Craiova). Alexandru Stoica (Universitatea Craiova) a fost premiat ca antrenorul anului.

Politica