vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Ambasadorul Turciei, în vizită de lucru la Severin

O delegație oficială a Ambasadei Turciei condusă de Ambasadorul Republicii Turcia în România, E.S. Füsun Aramaz, a vizitat județul Mehedinți. Prezenți la întâlnirea cu oficialitățile județene au fost și membri ai Asociației Oamenilor de Afaceri Turci. Prima parte a vizitei a cuprins o întâlnire cu reprezentanți ai consiliului județean Mehedinți și ai primăriei Drobeta Turnu Severin. Din partea autorităților locale și județene, la întâlnire, a participat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, cei doi vicepreședinți și administratorul public al județului. Delegația Primăriei Drobeta Turnu Severin a fost condusă de primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, și viceprimarul Daniel Cîrjan.
„Întâlnirea a avut două componente, o componentă culturală pentru că ne unesc foarte multe lucruri în acest sens cum ar fi comunitatea turcă din județ sau insula Ada Kaleh, dar în același timp am discutat și foarte multe subiecte care țin de zona economică. Investitorii turci sunt dispuși să vină să investească în Drobeta Turnu Severin. Noi facem tot posibilul pentru a le asigura toate condițiile”, a precizat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin. În cadrul întrevederii, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a subliniat legăturile istorice pe care România și județul Mehedinți le au cu Turcia și interesul comun de a rezolva problemele de legislație și proprietate existente în prezent, în vederea valorificării din punct de vedere turistic a Insulei Șimian, unde se află așezăminte ale Cetății Ada-Kaleh.
„Noi sperăm ca în urma discuțiilor de astăzi, să încheiem un parteneriat pentru a pune în valoare Cetatea Ada-Kaleh, pentru a cărei restaurare Consiliul Județean Mehedinți va depune cerere de finanțare în vederea atragerii de fonduri europene. În baza parteneriatului cu Ambasada Turciei putem beneficia de fonduri, dar și de expertiză pentru restaurarea acestui obiectiv deosebit de important pentru ambele părți”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
În luna ianuarie a anului 2022 ar urma să aibă loc o nouă întâlnire între cele două părți, la sediul Ambasadei Turciei la București, pentru discuții comune care să se concretizeze cu încheierea parteneriatului între Consiliul Județean Mehedinți și autoritățile turce.

Foto: facebook

Politica