joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craioveanu vrea toată puterea în clubul lui Rotaru!

Se anunță transformări majore la CSU Craiova în această primăvară. Cine pleacă primul: Rotaru sau Mititelu?

La început de sezon, pentru a încuraja vânzarea de abonamente, CSU a anunțat că în martie „socios din Bănie”, adică toți cei care și-au achiziționat abonament, vor putea vota președintele clubului. În direct la DigiSport, Gică Craioveanu și-a anunțat intenția de a candida pentru cea mai înaltă funcție din club. Cu o singură condiție, să nu-l aibă adversar în această bătălie electorală pe Sorin Cârțu.
„Vreau să candidez pentru Peluza Nord. Mă sună băieții și tot timpul spun că ar vrea să fiu președinte. Este o situație dificilă, ar trebui să renunț la postul de radio din Spania. Mereu voi ține cu Craiova, nu pot să mă schimb. Cred că voi candida! Dacă o să candideze Sorin Cârțu, mă voi retrage. El a fost antrenorul meu, îl respect foarte mult. Dacă nu o să fie Sorin, o să candidez! Sorin a spus că nu vrea să candideze, are o vârstă, vrea să se retragă. O să am putere de decizie dacă voi câștiga, așa mi-a promis Mihai Rotaru”, a declarat Gică Craioveanu.
„Grande” a anunțat și care va fi viitorul lui Rotaru și al clubului: „Cred că Mihai Rotaru va scoate clubul la bursă în luna martie, în anul următor. Mihai nu se retrage definitiv, dar o să aibă altă funcție. E complicat, presiunea este enormă în România. Îl admir pe Gigi Becali, are vreo 20 și ceva de ani la FCSB. E foarte, foarte dificil să suporți o anumită presiune. Voi lua titlul ca președinte”.
De altfel, cu nici o săptămână în urmă, între două înfrângeri, Rotaru anunța pentru aceeași sursă că ar fi dispus să pună pixul de conducător în cui.
„După zece ani de mină, pot să mă pensionez. La un club cu pretenții, să reziști emoțional, ai două variante: fie ești sociopat, nu îți pasă de ce se întâmplă în jurul tău, nu îți pasă de suporteri, fie ai atât de mulți bani încât nu îți mai pasă și, pentru tine 10 milioane de euro sunt doar bani de țigări”, a spus patronul CSU Craiova.
Și la cealaltă echipă din Bănie există un anunț cam pe aceeași linie făcut de patronat. Mititelu jr a spus: „Decizia este definitivă și ireversibilă, vom vinde clubul de fotbal. Poate fi patron și Rotaru, și Olguța Vasilescu, nu mă interesează, poate cumpăra oricine acest club! Nu ne-am gândit la sumă, dar tot ceea ce vrem este să scăpăm acest blestem. În Craiova, lumea nu merită să miști un pai! Dacă vedeți ce este în Craiova, zici că am omorât pe cineva, este ceva incredibil. Este o decizie luată de întreaga familie. Eu zic că se va găsi cumpărător, iar dacă nu, încercăm să terminăm competiția, iar în vară renunțăm!”
Diferențele sunt însă majore, dacă juniorul s-a săturat de club, și se situează pe aceeași direcție cu tatăl său în privința declarațiilor, spunând că orașul nu merită echipa, de partea cealaltă, Rotaru, care a asigurat forță financiară clubului prin modul în care l-a manageriat până acum, e dispus să-l împartă cu craiovenii, prin scoaterea acestuia la bursă.

Politica