sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Situații de urgență gestionate de pompieri

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au efectuat 38 de misiuni, în acest weekend.

Pompierii mehedințeni au acționat pentru acordarea îngrijirilor medicale victimelor a trei accidente rutiere, evacuarea apei din opt locații, stingerea unui incendiu, îndepărtarea unui copac și a unui stâlp stradal, transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale, dar și pentru acordarea asistenței medicale unui număr de 23 de persoane, care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.
De asemenea, pentru a preîntâmpina apariția unor situații de urgență la nivelul unităților spitalicești din județul Mehedinți, cadrele ISU au desfășurat activități de verificare a secțiilor ATI.
În perioada 10-12 decembrie a.c., pompierii mehedințeni au intervenit la trei accidente rutiere, în urma cărora opt persoane au primit îngrijiri medicale, șapte dintre acestea fiind transportate la spital de către echipajele SMURD și SAJ.
Sâmbătă dimineața, două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului  Drobeta Turnu Severin au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, pe Calea Cernețiului din municipiul Drobeta Turnu Severin. În scurt timp, salvatorii au localizat și stins incendiul care a cuprins instalația electrică din compartimentul motor și tapițeria de pe scaunul șoferului. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric.
Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice prognozate de atenționarea meteorologică Cod Galben de ploi, în cursul zilei de duminică, pompierii mehedințeni au intervenit pentru evacuarea apei din mai multe gospodării.
Echipaje de pompieri din cadrul Detașamentelor Drobeta Turnu Severin și Orșova, dar și Stației Strehaia, au acționat cu ajutorul motopompelor din dotare, pentru evacuarea apei din șapte gospodării, de pe raza localităților: Baia de Aramă, Drobeta Turnu Severin, Mărășești, Plopi, Valea Ursului, precum și din subsolul unui bloc de locuințe din orașul Baia de Aramă.

Politica