marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Raed Arafat avertizează: Atenție, oricând putem reveni la un val serios

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, joi seara, la Digi24, că măsurile de relaxare decise de Guvern nu sunt la nivelul maxim al așteptărilor și că mesajul autorităților este „Atenție, oricând putem reveni la un val serios”. Raed Arafat susține că, în vară, nu s-a crezut peste tot mesajul că pandemia va reveni, iar unii chiar luau în râs acest lucru.

„E posibil ca după sărbători să avem o creștere. Dacă vedem că e o creștere care impune măsuri se va discuta, dacă creșterea e lentă, acceptabilă, probabil că nu e necesar. Dar trebuie să vedem ce spun epidemiologii, Ministerul Sănătății. (…) Să ne bucurăm de perioada asta cu toate precauțiile: nu ești vaccinat, vacinează-te; mască, evitare locuri aglomerate, evitare contact cu persoane necunoscute, cu persoane din mai multe case despre care nu știm dacă sunt vaccinate, testate, în locuri aglomerate”, a spus Raed Arafat.

Întrebat dacă autoritățile nu fac același lucru ca în vară, când au susținut că „am învins pandemia”, șeful DSU a spus că nici atunci nu a auzit pe nimeni să spună că este sfârșitul pandemiei, dar că probabil trebuia așteptat să se vaccineze cât mai mulți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Nu știu dacă oamenii acceptau, dacă se vaccinau mai mulți. La 20-30 de cazuri pe zi era foarte greu să convingi și sectorul economic. Se vedea că stăm bine. Problema este că nu s-a crezut peste tot mesajul că va reveni și pregătiți-vă și vaccinați-vă. Au fost mulți factori și unii luau în râs”, a susținut Raed Arafat.

Acesta a precizat că acum mesajul autorităților este „Atenție oricând putem reveni la un val serios”, potrivit g4media.ro

„Măsurile luate nu sunt la nivelul maxim al așteptărilor unora. Alții doreau să menținem restricțiile de până acum. Noi am echilibrat situația economică cât de cât de sărbători”, a mai afirmat Arafat.

Politica