joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pfizer pregătește doza 4 a serului anti-COVID-19 pentru creşterea imunităţii

Compania farmaceutică Pfizer pregătește administrarea dozei cu numărul 4 a serului anti-COVID-19. Anunțul a fost făcut de către șeful instituției private din SUA, Albert Bourla.

Inițial, doza 4 era stabilită să fie administrată la 12 luni de la doza 3, însă intervalul de timp ar urma să fie redus semnificativ, potrivit companiei listate la bursa din New York.

„Când vom avea datele în timp real, vom determina dacă doza 3 este eficientă în cazul Omicron și pentru ce perioadă. În al doilea rând, cred că vom avea nevoie de doza 4″, a declarat Bourla, pentru CNBC. Astfel, doza 4 ar putea fi adminsitrată mai devreme decât s-a crezut inițial, notează sursa citată de b1.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Până în prezent, aproximativ 40 de persoane au fost depistate în SUA cu varianta Omicron. Toate au fost fie asimptomatice, fie cu forme medii, potrivit datelor oficiale. De asemenea, la nivel internațional, Omicron a fost raportată în 57 de țări. Alexandru Rafila a precizat că simptomele sunt minore, în cazul infectării cu SARS-COV-2.

„La categoria veștilor bune este că simptomele sunt minore la persoanele diagnosticate cu Omicron. Nu sunt probleme deosebite, e adevărat ele au fost vaccinate, dar asta nu face altceva decât să pledeze pentru utilitatea vaccinării”, a declarat Rafila, într-o declarație de presă.

Politica