joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olguța Vasilescu: „Deși sunt 1 milion de beculețe, consumă cât 6 calorifere electrice”

Cele peste un milion de beculețe folosite în Craiova pentru iluminatul de sărbători consumă „cât șase calorifere electrice”. Asta afirma primarul orașului, Lia Olguța Vasilescu, într-o intervenție la un post de televiziune național.

Avem un contract cu firma care asigură iluminatul public să orneze gratuit de sărbători oraşul. Sigur că noi ne întâlnim cu ei în timpul verii şi stabilim ce tip de instalaţii ne dorim. În acelaşi timp, vreau să vă spun că şi consumul este foarte mic. Deşi sunt 1.200.000 de beculeţe, ele consumă cât şase calorifere electrice„, a spus Lia Olguţa Vasilescu, la Antena 3.

Târgul de Crăciun din Craiova a fost împărțit în acest an, iar primarul a explicat că a luat o astfel de decizie din cauza pandemiei, pentru a evita aglomerația: „În ceea ce priveşte riscul pandemic, anul acesta am asigurat acest Târg de Crăciun într-un perimetru de aproximativ un kilometru pătrat. E deschis în trei pieţe din Craiova”, a mai declarat primarul Craiovei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lia Olguța Vasilescu a vorbit și despre felul în care târgul de Crăciun din Craiova a ajuns într-un top european. Primarul orașului susține că autoritățile locale ar fi trimis, inițial, poze din Bănie, iar apoi site-ul de turism a făcut selecția.

Noi am trimis fotografii la site-ul respectiv şi am fost selectaţi. Ne-am bucurat foarte mult, apoi ne-au cerut un videoclip de prezentare ca să se convingă de cum arată oraşul. Sunt foarte mule oraşe din România care se promovează pe acest site contracost dar ei fac selecţia vizavi de ce anume trebuie să intre în competiţie„, a explicat Olguţa Vasilescu, conform sursei citate.

Politica