sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marele regret al lui Mutu după experiența la FCU Craiova: „Când îl găsisem, l-am pierdut!”

Briliantul a vorbit despre experiența avută la cârma echipei lui Mititelu și l-a atacat direct pe actualul antrenor, Eugen Trică.

Adrian Mutu consideră că altfel ar fi fost exprimarea FCU Craiova dacă ar fi avut un golgheter autentic. De altfel, acesta e marele regret al Briliantului, că nu a reușit să aducă un vârf de valoare la echipă.
„Din punctul meu de vedere, experiența la Craiova a fost bună. Am depus o muncă importantă. Am avut și ghinion. Puteam avea 5-7 puncte în plus. E o lecție din care am învățat. Am avut un început foarte bun de campionat, dar probabil că lipsa de omogenitate a făcut să nu avem mai multe puncte în plus. Având în vedere cum se exprima echipa, pot spune că a fost o perioadă bună. Mi-a lipsit norocul. Asta ar fi schimbat multe.
Atunci când vorbești cu un patron nu-l poți împiedica din a-și exprima părerea legată de echipa lui, evoluții sau primul 11. Asta nu poți să interzici. Știi cum e, e echipa lui și vrea să câștige. Am trecut prin lucruri de acest gen, dar nu mi s-a impus ceva. 
Cum am reacționat? Ca un profesionist, cu argumente. Mi-am argumentat alegerile și am fost lăsat să fac ce îmi doresc. A fost o relație corectă cu ambii, cu Adrian Mititelu și Adiță junior. Și despărțirea a fost corectă. Nu am avut nicio problemă.
Am insistat pentru un atacant, dar nu am găsit. Când îl găsisem, l-am pierdut, pentru că a plecat la altă echipă. Trebuia să insist mai mult pentru aducerea unui marcator. Dacă nu ai un jucător care să dea peste 10 goluri e greu să ai rezultate. Ne-a lipsit un golgheter”, a spus Mutu la Gsp Live.
Adrian Mutu a comentat și ce a spus Trică înainte de meciul de debut, pierdut cu CFR Cluj, scor 2-0. Trică îi atacase pe Adi Mutu și Flavius Stoican, predecesorii săi pe banca echipei oltene.
„Am mai văzut niște situații când echipa noastră pierdea meciurile și antrenorii dinaintea mea spuneau că sunt mulțumiți de atitudinea și dorința jucătorilor. Nu sunt de acord”, spunea actualul antrenor la data de 19 noiembrie.
Mutu a spus că Trică e slab pregătit: „Nu m-am simțit vizat. Nu mă interesează ce spune Trică. E problema lui. Situația de acum e strict problema lui. Când vin antrenori noi, ai văzut cum fac, spun asta sau că «Jucătorii nu sunt pregătiți din punct de vedere fizic și trebuie să muncim». Astea sunt clișee pe care le spun antrenorii puțini pregătiți. Pentru noi nu au nicio valoare. Știm aceste lucruri. Nu sunt corecte. Trebuie să existe o diplomație. Ar trebui să îți vezi de treaba ta și să faci ce poți pentru a face lucrurile cât mai bine, nu să ai scuze inutile. De asta a fost schimbat antrenorul care a fost înaintea ta. Probabil patronul a crezut că tu ești o soluție mai bună”.

Politica