joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Canada se alătură boicotului pentru Jocurile Olimpice de la Beijing

Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat miercuri un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, după ce Statele Unite, Marea Brianie şi Australia au anunţat măsuri similare pentru jocurile de iarnă care vor începe pe 4 februarie.

„Suntem profund îngrjorați de încălcări ale drepturilor omului de către guvernul chinez”, a spus premierul canadian, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres.

Potrivit organizaţiilor de apărare a drepturilor omului, cel puţin un milion de uiguri şi membri ai altor minorităţi turcofone, în special musulmane, sunt încarceraţi în lagăre în Xinjiang. China este acuzată că sterilizează femeile cu forţa şi că impune munca forţată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Beijingul susţine că lagărele sunt centre de formare profesională menite să-i îndepărteze de radicalizare pe cei aduşi aici.

SUA au fost prima țară care a anunțat nu va trimite niciun reprezentant diplomatic la Jocurile Olimpice de iarnă 2022 de la Beijing.

„Administrația Biden nu va trimite niciun diplomat sau reprezentant oficial la Jocurile Olimpice de iarnă 2022 de la Beijing și la Jocurile Paralimpice, din cauza genocidului și crimelor împotriva umanității care au loc în Xinjiang”, a spus luni Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Dacă ar fi prezentă la Beijing, „reprezentanţa diplomatică americană ar trata aceste Jocuri ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, în pofida încălcărilor flagrante ale drepturilor omului şi a atrocităţilor Chinei în Xinjiang. Şi pur şi simplu nu putem face aceasta”, a mai spus Psaki.

Politica