sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Șeful Poliției Județene, chestorul vânător Vasile Oprișan, și-a luat tălpășița!

Inspectoratul Județean de Poliție Mehedinți a rămas din nou fără comandant.  Chestorul Vasile Oprișan, un polițist moldovean originar din Bacău, numit politic în funcție, pe o perioadă determinată, și-a încetat activitatea și a ieșit la pensie.
Potrivit site-ul oficial al instituției, IPJ Mehedinți este condusă acum de cei doi adjuncți împuterniciți. Este vorba de comisarul șef Ștefan Raminel Bibu și de comisarul șef Costin Tuică. Fostul șef al IPJ Mehedinți, chestorul Vasile Oprișan, a plecat de la conducerea instituției așa cum a venit, mai precis pe șest. Cum nu a făcut o conferință de presă la instalarea în funcție nici acum la plecare nu a catadicsit să prezinte public rezultatele muncii sale manageriale din Mehedinți. Și-a permis omul acest comportament nepotrivit, poate chiar aroganță, întrucât a fost numit politic, deci cum se spune a avut spatele asigurat. Pentru el cele câteva luni de zile la comanda IPJ Mehedinți au fost  așa de umplutură ca să-și poată încheia stagiul necesar pensionării. Ei bine din cauza unui astfel de oportunist dar și a altora, se împlinesc mai bine de 5 ani de când IPJ Mehedinți nu are un comandant stabil, cu funcție obținută prin concurs.
Chestorul Vasile Oprișan urma să primească sancționare de la șefi pe vremea când era comandant la Inspectoratul Județean de Poliție Bacău, după ce un bărbat dereglat a sechestrat doi muncitori într-un apartament din Onești, județul Bacău, și apoi i-a ucis cu bestialitate, chiar sub nasul unei armate de polițiști care bântuise aiurea prin fața blocului cu pricina. De ochii lumii șefii lui l-au destituit din funcție, însă l-au adus la IGPR la București într-o funcție călduță. Apoi de acolo l-au parașutat la șefia IPJ Mehedinți de parcă aici ar fi cimitirul elefanților. Chestorul Vasile Oprișan este un polițist pasionat de vânătoare. El a povestit că este vânător de circa 30 de ani de zile, că nu vânează „pentru carne la familie sau pentru a ucide” ci „pentru întregul farmec al vânătorii”. Iar cel mai mult adoră să stea „cu colegii la un ospăț vânătoresc”. Acum, după ce a ieșit liniștit la pensie, omul va avea timp berechet să ia la pas fondurile de vânătoare pentru a împușca mistreți, fazani și iepuri.  

Politica