vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Ministrul Virgil Popescu reacționează în cazul viceprimarului PNL din Orșova, umilit în ultimul hal

Umilirea în ultimul hal a viceprimarului PNL din Orșova, Bogdan Duică, de către primarul Pro România, Marius Stoica, prin faptul că l-a dat afară din instituție, la propriu, mutându-l de restul colegilor, să lucreze singur, într-o cameră amenajată ad-hoc într-o grădiniță părăsită și insalubră nu a rămas fără ecou. Ministrul Energiei și președinte al PNL Mehedinți, deputatul Virgil Popescu a declarat că  primarul Orșovei a dat dovadă de lipsă de caracter și a făcut o acțiune intolerabilă: „Gestul  copilăresc, dar incalificabil, al primarului din Orșova denotă lipsa de caracter. Mutarea viceprimarului într-un „birou” insalubru, dintr-o toană, a unui primar răzbunător o calific ca fiind o acțiune intolerabilă. Aș dori să îi transmit edilului ca primăria nu este „moșia lui”, iar el nu este stăpân. A primit votul cetățenilor să administreze orașul, nu să se răzbune. Și îi reamintesc că și viceprimarul Bogdan Duică a fost ales de orșoveni, deci are legitimitatea necesară să le reprezinte interesele. Așa că  bătaia de joc nu își are locul! Să vă fie rușine pentru ceea ce ați făcut! Să luați urgent măsuri pentru a repara această greșeală, care nu face cinste orașului al cărui primar sunteți”, a transmis șeful PNL Mehedinți, Virgil Popescu.
Primarul Stoica a spus că l-a „pedepsit” pe viceprimar pentru a fi mai „ancorat în realitate”.
„Este adevărat că domnul viceprimar nu își mai desfășoară activitatea în primărie și asta pentru că am constatat că cetățenii vin cu solicitări, iar domnul viceprimar trebuie să fie mai profund ancorat în realitate. Astfel, am dispus ca dumnealui să își desfășoare activitatea într-o locație din afara primăriei. I-am oferit un birou într-o grădiniță, care are condițiile necesare, i-am pus internet, i-am dus calculator, imprimantă, are cablu tv. Are condiții suficient de bune pentru a-și desfășura atribuțiile pe care i le-am delegat. Dacă dumnealui este nemulțumit, este problema dumnealui. Oricum, activitatea dumnealui este una care lasă de dorit. Ori nu cunoaște legea, ori nu vrea să recunoască, însă, în conformitate cu prevederile Codului Administrativ, trebuie să știe că viceprimarul se subordonează primarului. Sunt foarte nemulțumit de activitatea dumnealui”, a declarat primarul Orșovei, Marius Stoica.
De cealaltă parte viceprimarul spune că nu poate lucra unde a fost mutat: „Aici este o grădiniță veche. Este un miros insuportabil, din cauza pisicilor. În baie, este o mochetă insalubră. În birou, este igrasie pentru tot. Nu știu dacă DSP ar da aviz, pentru a sta cineva aici. Dumnealui m-a trimis aici să îmi îndeplinesc atribuțiile, deși, pentru a face acest lucru, eu trebuie să comunic cu celelalte birouri. Văzând biroul, i-am trimis solicitare să nu mă trimită aici, pentru că spațiul este insalubru. Biroul nu este încălzit, calculatorul nu funcționează. Imprimanta nici atât! Nici hârtie pentru imprimantă nu am. Dozele de curent sunt desfăcute. E bătaie de joc! Eu, când am venit din concediu, am găsit, în biroul meu din primărie, alt coleg. Din punctul meu, este un demers ilegal și consider că primarul se face de râs prin această mutare. Mai mult, le-a spus angajaților primăriei să nu colaboreze cu mine, pentru a nu-mi duce la îndeplinire atribuțiile. Ușa de la intrarea în grădiniță este închisă, deoarece, la etaj, locuiește o doamnă în vârstă și nu este în regulă, pentru că oamenii pot intra peste dumneaei în locuință”, susține viceprimarul PNL Bogdan Florin Duică.

Politica