miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trei ani de proiecte reușite de primăria Afumați

Proiectele reușite de primăria din Afumați în ultimii trei ani, nu doar că așează localitatea la standarde europene ci au primit și laudele comunității de-a lungul ultimilor ani.
Printre cele mai importante realizări ale autorităților locale se numără renovarea Caminelor Culturale din doua dintre satele comunei, realizarea a doua stadioane multifunctionale, dar și Parcul Central din Afumati.
Renovarea celor două cămine din Boureni si Covei a reprezentat pregătirea acestora pentru diverse evenimente locale, de care se pot folosi in mod direct localnicii, avand posibilitatea de a le inchiria pentru evenimente personale, dotate cu toate utilitatile necesare: bucatarie completa, mese, incalzire, baie.
Un alt proiect important reușit de edilul din Afumați este realizarea proiectului „Reabilitare termica, modificari interioare si extindere Scoala Gimnaziala Afumati corp C1„, în care s-au atins obiective importante : cresterea consumului anual de energie din surse regenerabile de la 0% la 40,29% ;reducerea consumului anual de energie primara din surse neregenerabile, ca urmare a lucrarilor de reabilitare termica a cladirii, a sistemului de incalzire si a sistemului de furniare a apei calde de consum;diminuarea emisiei CO2 a Scolii Gimnaziale prin reabilitarea termica a cladirii si utilizarea echipamentelor tehnologice ( corpuri de iluminat pe baza de LED , panouri solare,panouri fotovoltaice, etc). Valoarea totală a proiectului este de 3.692.426,12 lei, finantarea nerambursabilă :3.396.997,10 lei , din care contribuția FEDR : 2.946.375,04 lei.
Nici canalizarea comunei nu a rămas o utopie, aceasta având la rândul ei parte de un proiect important: „ Înființare sistem public de apă și canalizare în Comuna Afumati„ (AFIR), contract în valoare de 2.500.000 euro, cu înființarea a 13.000 metri sistem de apă și 18.000 metri canalizare.
Nu în ultimul rând, proiectul „Modernizare drumuri de interes local” a reprezentat o investiție de 13.500.000 lei pentru realizarea a 6512 metri de asfalt prin „Programul National de Investiți Anghel Saligny”.
Internetul Wi Fi gratuit pentru locuitorii comunei, sau reabilitarea dispensarului din Boureni, sunt alte proiecte de succes cu care administrația locală se poate lăuda.

Politica