joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ziua Internațională dedicată Voluntarilor: „Ne mândrim cu voi, dragi voluntari doljeni și vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți”

Ziua de 5 decembrie a fiecărui an este marcată drept Ziua internațională a voluntariatului. Cu această ocazie, reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj țin să mulțumească tuturor voluntarilor care fac lucruri frumoase în tot județul.

„Voluntari de pretutindeni, La mulți ani vouă! Să fii voluntar înseamnă să ajuți fără a aștepta nimic în schimb, să faci gesturi mici, dar importante pentru societate, să te implici benevol pentru oamenii din comunitatea ta sau pentru mediul înconjurător. Voluntariatul și solidaritatea sunt lucruri care se învață în familie și se transmit din generație în generație. Trebuie doar să ne găsim timp pentru a ne implica în astfel de activități.

Ziua internaţională a voluntarilor (International Volunteer Day – IVD) este sărbătorită, în fiecare an, la 5 decembrie. De Ziua Internațională a Voluntarului suntem onorați să vă numim colegi, parteneri, prieteni! Sunteți cei care nu doar cred, ci acționează pentru cauza lor, cei ce muncesc pentru lumea pe care o visează, cei care mereu mai pun câte o cărămida pentru o societate mai blândă, mai curată și mai sănătoasă.”, au scris reprezentanții ISU Dolj pe Facebook.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Adunarea Generală a ONU, prin Rezoluţia 52/17 din 20 noiembrie 1997, a proclamat anul 2001 drept Anul Internațional al Voluntarilor (IYV), cu scopul de a promova recunoașterea eforturilor şi a muncii depuse, facilitând crearea unei rețele de comunicare şi promovare a beneficiilor care decurg din activitățile de voluntariat. În 2001, Adunarea Generală a ONU a adoptat o serie de recomandări privind modalitățile prin care guvernele şi sistemul Organizaţiei Națiunilor Unite ar putea sprijini voluntariatul şi le-a cerut difuzarea largă a acestora.

În fața acestor voluntari și a tuturor celor care și-au asumat acest rol măcar o dată în viață, ne înclinăm, le mulțumim că sunt alături de noi și le urăm “LA MULȚI ANI!” plini de realizări și fapte bune! Ne mândrim cu voi, dragi voluntari doljeni și vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți, au mai adăugat reprezentanții ISU Dolj.

Politica