joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Măsuri pentru a limita răspândirea variantei Omicron în România: Test PCR pentru cei care vin din afara UE. Carantină pentru nevaccinați

Autoritățile anunță o serie de măsuri pentru a limita răspândirea variantei Omicron în România, după ce au fost confirmate primele două cazuri.

„Românii care vin din țări terțe, din afara UE, vor prezenta un test PCR obținut cu cel mult 48 de ore. Cei care nu sunt vaccinați vor intra în carantină timp de 10 zile. Cei care vin din UE vor trebui să prezintă ca până înainte certificatul verde Covid”, a declarat Alexandru Rafila.

Cetățenii români care intră în țară dintr-un stat non-UE fără testul negativ vor intra obligatoriu într-o carantină de 14 zile. Persoanele nevaccinate și netrecute prin boală în ultimele șase luni, care călătoresc din alte state membre UE aflate în zona roșie urmează a fi carantinate zece zile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La rândul său, Raed Arafat a anunțat că se va introduce un „passager locator form” pentru ca autoritățile să poată vedea mai ușor unde se află o persoană infectată pentru a se stabili persoanele cu care a intrat în contact. Acest formular va intra în vigoare de la 20 decembrie.

„Formularul PLF va fi obligatoriu, trebuie completat de către toți cei care intră în țară”, a subliniat Raed Arafat, potrivit libertatea.ro Hotărârea CNSU, care prevede și introducerea testelor PCR obligatorii, va fi adoptată luni, a precizat coordonatorul DSU, și va intra în vigoare într-un termen de 48-72 de ore.

Politica