marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doi turişti din Ucraina, răniți după ce au încercat să fugă de o ursoaică agitată din cauza petardelor, lângă Castelul Peleş

Doi turiști din Ucraina s-au rănit fugind de un urs, în zona Castelului Peleș din Sinaia. Inițial s-a crezut că cele două persoane, un bărbat și o femeie, au fost atacați de urși. Este vorba despre un bărbat de 28 de ani, care a suferit plăgi prin sfăşiere la o mână şi la un picior şi despre o femeie de 32 de ani, care are o rană la un picior.

Primarul din Sinaia a povestit, însă, la Digi24 cum s-au petrecut de fapt evenimentele.

„El (turistul din Ucraina – n.r.) și prietena sa se plimbau pe aleea de la Peleș și au auzit petarde pe care diverse persoane inconștiente le aruncau. S-au întâlnit cu o ursoaică cu pui, care era agitată, au sărit un gard si așa s-au rănit. Nu au fost atacați de ursoaică, au fugit și s-au rănit într-un gard după ce a apărut ursoaica” a declarat primarul din Sinaia, Vlad Oprea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Inspectoratul local pentru Situații de Urgență a emis un mesaj RO-Alert prin care le cere locuitorilor din zonă și turiștilor să fie prudenți.

Bărbatul are răni la o mână şi la un picior, iar femeia la un picior.

Cei doi se află în prezent la Spitalul Sinaia.

Vlad Oprea a mai spus că ursoaica a fugit apoi în pădure și că autoritățile vor propune Ministerului mediului, cel care ia decizia, ca ursoaica să fie relocată duminică într-o zonă departe de comunitate, iar puii să fie separați de mamă și duși într-un centru de îngrijire.

Politica