vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nicolae Ciucă: Persoanele cu dizabilități nu vor mai avea drepturile anulate sau restrânse

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, la evenimentul dedicat vineri persoanelor cu dizabilități la care a participat, că persoanele cu dizabilități ”nu vor mai avea drepturile anulate sau restrânse” și că autoritățile fac pasul ”pentru cea mai importantă reformă juridică” destinată acestora.

Nicolae Ciucă a mulțumit militarilor implicați în eveniment și a amintit că o serie importantă de servicii integrate sunt prevăzute prin PNRR.

De asemenea, premierul a recunoscut și faptul că, în prezent, adulții și copiii cu dizabilități nu benefeciază de incluziune pe toate palierele.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Știu că mai avem mult de lucru ca adulții și copiii cu dizabilități să poată beneficia de incluziune pe toate palierele, dar vă asigur de tot sprijinul meu. Începând din acest an vor beneficia de un ajutor articulat. Facem pasul pentru cea mai importantă reformă juridică pentru persoanele cu dizabilități, nu vor mai avea drepturile anulate sau restrânse. Persoanele cu dizabilități intelectuale vor avea posibilitatea să muncească, să se căsătorească. O serie întreagă de servicii integrate au fost prevăzute și vor fi înființate prin PNRR. Totodată, prin România Educată, urmărim cu atenție componenta de educație incluzivă și sprijinul pentru copiii cu dizabilități care au dreptul la educație la fel ca ceilalți copii. Mă voi asigura alături de specialiștii din guvern, societatea civilă, că drepturile convenției ONU devin parte din comunitatea noastră. Pe militari îi stimez pentru tot ceea ce fac, pentru lupta pe care o duc permanent. Felicit organizatorii pentru inițiativă și sunt convins că și domeniul militar poate deveni foarte ușor un spațiu al incluziunii”, a declarat Ciucă, potrivit g4media.ro

Politica