vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilitați, marcată la Craiova!

Ziua de 3 decembrie este Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilitați. ANCAAR Craiova a marcat această zi prin organizarea unei expoziții cu obiecte confecționate de către tinerii din centru ajutați de voluntarii din proiectul „Autism New Challenge in ANCAAR”. Lor li s-au alăturat elevi din ciclul primar de la Școala Gimnazială Gheorghe Țițeica din Craiova, care au lucrat manual și au donat diverse ornamente pentru Crăciun, precum și voluntari veniți din străinătate.

„Baroul Dolj este alături de copiii noștri din centru de câțiva ani și pentru asta suntem plini de recunoștință. Am ales astăzi să organizăm o expoziție hand-made pentru a marca Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, pentru a discuta despre problemele pe care le au copiii cu dizabilități. Produsele sunt făcute de către copii și tineri cu autism. Au fost ajutați de către elevii de la Școala Gimnazială Gheorghe Țițeica, o școală cu care am dezvoltat multe proiecte de-a lungul anilor. De ce produse hand-made? Pentru că sunt instrumentele noastre de lucru prin care încercăm niște noțiuni abstracte pentru o persoană cu autism”, a spus Luminiţa Sandu, psiholog, preşedinte al Asociaţiei Naţionale pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România (ANCAAR), filiala Craiova.

„Când crezi că nu mai sunt lucruri care te poți emoționa, când trăim vremurile pe care le trăim, vine un eveniment, ca cel de astăzi, care te încarcă de emoție. Baroul Dolj este onorat să găzduiască acest eveniment. Când spun că inițiativa dumneavoastră mă emoționează, deși profesia de avocat te pune în fața multor încercări care te-ar putea duce cu gândul că nu mai ești așa ușor de emoționat. Spun acest lucru pentru că o ascultam pe doamna psiholog și da, dumneaei spunea o chestiune care ne dă tuturor de gândit. Dacă nouă oamenilor care nu întâmpinăm asemenea greutăți pandemia din ultimii doi ani ne-a făcut viața mult mai complicată, ce putem spune despre persoanele cu autism”, a declarat Bogdan Valentin, Consilier în cadrul Baroului Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica