vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Târg de adopții canine la Sărăcești


Iubitorii de animale din Olt sunt așteptați sâmbătă să adopte un patruped în cadrul târgului de adopții canine organizat la Scărcești. Târgul se va desfășura în intervalul orar 10 – 14, cu mențiunea că vremea rea ar putea face ca târgul să fie amânat, după cum anunță organizatorii.
„Sunteti invitaţi sâmbătă, 04 decembrie 2021, la sediul Adăpostului Sărăcesti, unde Primăria Slatina, prin Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân, va organiza un târg de adopţii canine.
Adăpostul Saracesti este situat pe strada Prunilor, nr.8 (fostul poligon).
Târgul va avea programul între orele 10 – 14, iar în cazul în care în ziua târgului, până la ora 10, timpul este nefavorabil, acesta se anulează urmând a se reprograma.
Acte necesare in vederea adopției conf. art 8 alin 3 din Ordonanța de urgență nr 155/2001″, conform organizatorilor, care au menționat și condițiile care trebuiesc îndeplinite pentru o adopție corectă, atât din partea celor care adoptă cât și a celor care organizează târgul.
„Persoanele fizice pot adopta în următoarele condiții: vârsta peste 18 ani; dovada domiciliului unde va fi îngrijit câinele; copie BI/CI; dovada venit (adeverință salariat/extras cont/talon de pensie).Adopția de către ONG-uri și alte persoane juridice; Dovada spațiului de cazare: contract de închiriere sau contract de comodat a spațiului, act proprietate, copie CUI, delegație, ștampilă, autorizația ANSVSA. OBLIGAȚIILE Serviciului de Gestionare a Câinilor fără Stăpân
ÎN VEDEREA ADOPȚIEI:  Să sterilizeze și să deparaziteze intern și extern câinele. Să identifice câinele și să centralizeze datele proprietarului. Să înscrie noul proprietar în RECS. Să vaccineze antirabic câinele și să aducă la cunostința proprietarului obligativitatea vaccinarii anuale.
Toate procedurile efectuate de Serviciului de Gestionare a Câinilor fără Stăpân în vederea adopției SUNT GRATUITE: sterilizare, microcipare, deparazitare, vaccin antirabic, carnet de sănătate, introducere in RECS.
Persoanele care nu au cum să facă dovada veniturilor nu pot adopta”, au adăugat organizatorii.

Politica