joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Minivacanța le-a dat planurile peste cap! Zeci de școlari au mers la cursuri netestați

Regulile și restricțiile specifice pandemiei continuă să existe, astfel că în Dolj, pe 27 noiembrie, 189.000 de teste antigen non-invazive pe bază de salivă au ajuns în unitățile de învățământ, potrivit Inspectoratului Școlar Județean. Problema cea mai mare este că directorii școlilor nu au stabilit nici până la această oră modalitatea de efectuare a testării.

Motivul este minivacanța în care s-a aflat tot sectorul bugetar, iar managerii instituțiilor nu au avut când să facă ședințele în cadrul cărora să stabilească modul în care se face testarea elevilor. Ei bine, joi, școlarii și dascălii au participat la cursuri ca și până acum.

O situație clară pentru această situație va fi stabilită vineri, a precizat inspectorul șef al ISJ Dolj, Daniel Ion. Acesta a mai spus că din ceea ce s-a centralizat până joi la prânz, școlile au optat pentru testare efectuată de către părinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cutiile cu teste conțin caseta de testare, soluția-tampon, punga/tubul pentru colectarea probei, pipeta pentru recoltare din pungă a probei, pungă pentru deșeuri medicale.

Politica