vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Joi începe testarea elevilor în școli, cu teste pe bază de salivă

Din 2 decembrie începe programul de testare a elevilor cu teste pe bază de salivă, care se va face în sala de clasă sau în alte spații, sub îndrumarea unui cadrul medical, dar și la domiciliu, sub îndrumarea părinților.

Testarea se va realiza în prima şi în a patra zi lucrătoare a săptămânii – luni și joi, așadar -, înaintea începerii orelor de curs. Potrivit Ministerului Educației, la nivelul fiecărei unități de învățământ se va organiza procesul de testare.

La mijlocul lunii noiembrie a fost transmis de către autorități un set de instrucțiuni menit să-i ajute pe profesori și părinți în efectuarea testării. Tot atunci a fost transmis și formularul de exprimare a consimțământului de către părinți sau tutori legali pentru administrarea testelor în școli.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Testarea nu este obligativitate, dar îmi place să cred că înţelegem cu toţii că testarea pe bază de salivă, dincolo de faptul că a fost solicitată în egală măsură de elevi, părinţi şi profesori, este o modalitate prin care putem contribui la siguranţa sanitară în şcoli”, spunea atunci Sorin Cîmpeanu, ministrul educației.

Primele teste de depistare COVID-19 pe bază de salivă, din lotul de 6,5 milioane de bucăţi, au ajuns joi, 25 noiembrie. Folosirea în şcoli a testelor rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă a fost aprobată pe 8 octombrie, printr-o hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, scrie libertatea.ro Rezultatele testelor nu sunt recunoscute de către Direcţiile de Sănătate Publică, fiind nevoie de o confirmare a infecției printr-un test rapid antigen sau unul RT-PCR.


Politica