Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Programele Rabla și Rabla Plus, suspendate

Publicat

pe

Din 3 decembrie, nu se vor mai putea face înscrieri în programele Rabla și Rabla Plus. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a explicat că s-au epuizat fondurile pentru 2021 și că înscrierile vor fi reluate anul viitor, după ce „vom opera câteva modificări”.

„S-au epuizat fondurile alocate pentru 2021. Este un an în care am triplat bugetul la Rabla Plus și am dublat bugetul la Rabla clasic. Este un an cu număr maxim de autoturisme finanțate prin Rabla clasic și un număr nemaiîntâlnit de mașini electrice finanțate prin Rabla Plus”, a afirmat ministrul mediului, Tanczos Barna, la Digi24.

„Până la 1 februarie programul se suspendă, nu se oprește. Va continua anul viitor. Vom opera câteva modificări pentru a crește eficiența programului, pentru a scoate din circulație cât mai multe mașini poluante, astfel încât programul să-și atingă ținta adevărată, de a scoate cât mai multe din mașinile care poluează în România”, a adăugat el.

„Ne propunem să păstrăm cel puțin același buget pe care l-am avut în 2021, astfel încât Rabla clasic să scoată din circulație cel puțin 80.000 de autoturisme și să finanțăm cel puțin 10.000 de autoturisme electrice”, a mai spus demnitarul.

Tanczos Barna a precizat că problema mașinilor poluante trebuie discutată în coaliția PNL – PSD – UDMR. Conform ministrului, va fi luat în discuție un sprijin pentru cei care nu au bani să-și cumpere o mașină nouă, dar se va discuta și despre descurajarea înmatriculării mașinilor mai vechi de 15 ani. „O variantă ar fi creșterea taxelor locale pentru mașinile poluante”, a explicat ministrul.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.