vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O româncă și copiii ei au murit într-un incendiu, în Barcelona

Doi copii de un an și de trei ani și părinții lor, el de origine pakistaneză și ea româncă, au murit într-un incendiu care a cuprins un sediu bancar acum abandonat, situat în Plaza Tetuan din Barcelona, relatează El Mundo, potrivit Libertatea.

Poliția a deschis o anchetă pentru a afla cauzele incendiului și dacă acesta are legătură cu o încăierare care a avut loc în același local cu câteva ore înainte. Ipoteza principală este că incendiul a fost pus intenționat. Un vecin a alertat pompierii când a văzut flăcări ieșind din imobilul de lângă Plaza Tetuán din Barcelona. Serviciile de urgență au găsit cele patru victime inconștiente din cauza inhalării de fum. După ce s-a încercat resuscitarea s-a constatat decesul.

Cei patru care au murit în incendiul din Plaza Tetuán din Barcelona sunt un cuplu format dintr-un pakistanez și o româncă, și cei doi copii ai lor, un copil de un an și altul de trei, după cum a explicat consulul general pakistanez în Barcelona, ​​Imran Ali, care a venit la locul accidentului. Au mai fost și alte patru persoane rănite, care se refugiaseră într-o curte interioară. Ele au fost transferate la Hospital del Mar și Hospital de Sant Pau, dar viața lor nu este pusă în pericol. Imobilul abandonat a fost sediul băncii Evo până în urmă cu doi ani. Familia decedată locuia de un an în clădire. Vecinii au denunțat că au avut probleme de conviețuire cu ocupanții incintei și că ciocnirile au devenit o obișnuință, deși totul s-a schimbat în urmă cu câteva luni, când un grup de locuitori a plecat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministrul de interne, Joan Ignasi Elena, și-a exprimat regretul privind decesul celor patru persoane și a asigurat că a fost deschisă o anchetă pentru stabilirea cauzelor. El a mai remarcat că victimele „trăiau în condiții inacceptabile”. Primarul Barcelonei, Ada Colau, a spus că este „o casă precară” și că serviciile sociale municipale au îngrijit familia pentru ca cei doi copii să aibă acces la școală, la medic și îi vizitau pentru mâncare.

Politica