miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mii de credincioși au mers în pelerinaj la Peștera Sfântului Andrei

Sărbătoare Sfântului Andrei i-a făcut pe mii de credincioși să se strângă în localitatea Ion Corvin, din Constanța, unde se află Peștera Acestuia. Este al doilea an de pandemie în care se ține pelerinajul, iar la eveniment pot participa persoane din orice județ, spre deosebire de anul trecut, când a fost dedicat exclusiv constănțenilor. Vremea nu a ținut cu pelerinii care trebuie să parcurgă aproximativ cinci kilometri pe jos, pe ploaie, temperatura fiind de 4 grade Celsius.

Pelerinii nu pot veni în grupuri organizate, drept urmare cei care au venit cu autocarele au fost nevoiți să le lase la intrarea în localitate. Mai mult, traficul este blocat complet de mașinile lăsate pe marginea drumului, în lipsa unor spații amenajate pentru parcare.

La intrarea în localitatea Ion Corvin, sunt 30 de polițiști și 200 de jandarmi care fac controlul pelerinilor. Purtarea măştii este obligatorie pe tot parcursul pelerinajului, personalul de cult se va asigura că este păstrată o distanţă de cel puţin 2 metri între participanţi şi va realiza un triaj observaţional. Totodată, aceştia vor trebui să dezinfecteze periodic toate obiectele şi suprafeţele frecvent atinse.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În zona în care se va ține loc slujba pot participa 600 de persoane, ulterior accesul fiind restricționat.

Politica