joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noua tulpină a Covid-19 a oprit zborurile către UE! Campioana României la rugby este blocată în Africa de Sud

Echipa de rugby CSM Știința Baia Mare trebuia să se întoarcă sâmbătă din Africa de Sud, țară în care a efectuat un turneu de două săptămâni, însă toate zborurile către Uniunea Europeană au fost suspendate, după apariția noii tulpini COVID, numită Omicron, relatează site-ul RFI.ro.

„Qatar Airlines a anulat toate zborurile din Africa de Sud spre Europa. Agenția care a luat biletele, caută acum variante de zbor cu alte companii. Sigur azi nu plecăm, așa cum era preconizat”, a declarat, la postul de radio citat, antrenorul principal de la Baia Mare, Eugen Apjok. Acesta a precizat că în zona în care se află membrii lotului nu sunt cazuri confirmate cu noua variantă COVID.

„Am făcut cu toții joi test rapid și toți am fost negativi, iar vineri am făcut test PCR și toți suntem negativi. Sper să se găsească o soluție să ne întoarcem acasă. Dar cei de acasă trebuie să știe că noi toți din delegație suntem bine”, a adăugat antrenorul Eugen Apjok.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Președintele echipei de rugby, Călin Matei, a declarat, într-o intervenție la Antena 3, că, în prezent, autoritățile române fac mai multe demersuri pentru ca jucătorii și stafful tehnic să poată reveni în țară. „Asta ne-au asigurat și cei de la Guvern (Guvernul României, n.r.), că vor găsi soluții să fie aduși acasă. Și Guvernul spaniol este în aceeași oală cu noi, este blocată acolo și echipa de rugby a Barcelonei, nu numai noi din Baia Mare, deci se caută soluții”, a spus Călin Matei.

La revenirea în țară, echipa CSM Baia Mare urmează să intre în carantină 14 zile, conform măsurilor anunțate astăzi de autoritățile române. Mai exact, cei care revin din șapte state aflate în sudul Africii vor intra două săptămâni în carantină și vor putea ieși după 10 zile, doar dacă prezintă un test negativ COVID. Țările africane la revenirea din care românii intră în carantină: Africa de Sud Botswana Zimbabwe Eswatini Lesotho Mozambic Namibia.

Politica