vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FOTO&VIDEO: Târg de Crăciun în pandemie, la Craiova! Concerte și căsuțe pline cu bunătăți

Magia sărbătorilor de iarnă are puterea de a ne face să vedem binele în mijlocul răului, căldura în ciuda frigului sau fericirea în detrimentul pandemiei. Nu mai este același Crăciun ca pe vremea bunicilor noștri, nici măcar ca acum doi sau trei ani, însă obiceiurile se păstrează. Vata de zahar, mărul caramelizat, vinul fiert sau minunatele gogoși rămân piese de rezistență pentru orice vizitator al târgului.

Când pășești în Piața Mihai Viteazul multitudinea de beculețe te introduce într-un alt univers. Caruselul se află central, iar în jurul său căsuțele sunt așezate într-un fel de semicerc. Simțurile nu mai fac față. Vederea îți este luată de decorațiunile cu tematic specific care chiar dacă sunt la fel cam în fiecare an, nostalgia revederii lor îți învie amintiri. Mirosurile sunt atât de puternice și se amestecă atât de bine de la fiecare căsuță încât dacă nu știai că în mai puțin de o lună vine Crăciunul, acum ai certitudinea.

Toate pregătirile de anul acesta au debutat cu un concert, iar astfel de evenimente se vor ține lanț până la Crăciun. Oamenii au reacționat cu entuziasm și le-a plăcut muzica și dansurile de pe scena amplasată în centru. Au filmat și și-au adus chiar și copiii/nepoții pentru a se distra împreună.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Anul acesta avem peste un milion de beculețe care vor fi aprinse în tot orașul. Sunt mai multe zone unde s-a organizat sărbătoarea Crăciunului, precum Parcul Nicolae Romanescu iluminat feeric, Piața Mihai Viteazul și Piața Frații Buzești unde sunt 25 de căsuțe puse la dispoziția comercianților cu produse hand made, tradiționale, mâncăruri și așa mai departe. De asemenea, în Piața Wiliam Shakespeare sunt jocuri pentru copii. Avem și un patinoar anul acesta și se poate intra liber, mai puțin zona scenei unde este necesar certificatul verde. În rest, cetățenii se pot bucura de această sărbătoare minunată a Crăciunului. Totul va fi deschis până după revelion, deci indiferent cum este vremea, craiovenii se vor putea bucura o perioadă cât mai îndelungată”, a spus Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

Iluminat multicolor, par să predomine roșu și alb acestea fiind culorile care ies cel mai mult în evidenta. Zona centrala a orașului: strada A. I. Cuza, până la Universitate, Piața William Shakespeare, Centrul Vechi și Piața Prefecturii sunt pline de lumina și culoare. Pentru Calea București nu par să fi ajuns cele peste un milion de beculețe (multe fiind și în Parcul Romanescu), nici măcar pentru tot Centrul Vechi, unele străduțe rămânând în întuneric.

Am învățat că putem să ne distrăm în siguranță. Ieri noapte, majoritatea oamenilor purtau mască, bineînțeles că au mai existat și rebeli care nici până acum n-au înțeles importanța ei sau luptători pe viață și pe moarte care au ținut cu orice preț să se înghesuie la coadă deoarece aceasta este singura variantă de a cumpăra bunătăți de pe la căsuțe. Privind cu optimism și compasiune, sentimente pe care le regăsim mai ales în preajma acestei sărbători, nu rămâne decât să ne distrăm, să aruncăm o privire peste toată munca pe care am depus-o în anul care se pregătește să ne părăsească și să plantăm o speranță pentru cel care vine.

Politica