sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul din Afumați a investit aproape 1 milion de euro în școală

Primarul din Afumați, județul Dolj, Titel Stoenescu a avut ambiția de a face din școala din localitate una modernă și conformă cu toate standardele europene.

Astfel, edilul a obținut fonduri nerambursabile de aproape 1 milion de euro pentru investițiile în unitatea de învățământ. Sistemul de încălzire inovator, care folosește panouri fotovoltaice este una dintre cele mai importante realizări din cadrul investiției, școala fiind la acest moment independentă în privința consumului de energie electrică. Un alt motiv important pentru această investiție a fost, conform spuselor primarului, ideea de a aduce copiii în același loc, aceștia învățând inițial în locuri diferite, o parte la Afumați, în timp ce alții erau nevoiți să meargă la Boureni.

„Investiția în școală este făcută pentru a le crea copiilor condițiile unui învățământ de calitate. Avem aproape 300 de copii de ciclu primar și gimnazial. Inițial aceștia erau împărțiți în două structuri, jumătate din cei de clasele V-VIII erau la Boureni. Din acest motiv era foarte greu atât pentru profesori, care erau împărțiți, dar și pentru copii, care nu se cunoșteau între ei”, a declarat edilul din Afumați.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Transportul copiilor în siguranță este un alt criteriu important în care s-a investit. Astfel, a fost achiziționat inclusiv un microbuz nou, cu toate dotările incluse. Stadionul de fotbal reprezintă o altă anexă a școlii, prinsă în investiția realizată de primar.
„Investiția a fost de aproape 1 milion de euro. Am achiziționat inclusiv un microbuz nou, un Mercedes Sprinter cu care aducem copiii la școală. În afară de școală, avem și stadionul, făcut tot pentru copii. Aceștia au acces la stadion, pentru a face sport, inclusiv după terminarea orelor, ca de altfel, toți cetățenii comunei”, a adăugat primarul din Afumați, Titel Stoenescu.

„Cea mai modernă școală din Oltenia”

Pe lângă achizițiile făcute în instituție, întregul mobilier fiind schimbat, laptopuri sau tablete, și feedback-ul în privința investiției a fost unul foarte pozitiv. Edilul spune că atât copiii cât și părinții au fost foarte entuziasmați în momentul în care le-a fost prezentată școala.

„Toată școala a fost modernizată și are inclusiv table inteligente, copiii au laptopuri, tablete și tot mobilierul a fost schimbat complet. Pot spune că este cea mai modernă școală din Oltenia. Copiii au fost foarte încântați. Inițial am chemat părinții să vadă școala, iar în momentul în care au văzut condițiile de acolo au fost, de asemenea, foarte încântați”, a adăugat edilul din Afumați.

Politica