vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Primarul Orșovei închide pontoanele ilegale și face ordine pe faleza Dunării

Care vrea să intre în legalitate și să se mute în noua locație, la alt ponton, bine, care nu, la revedere afacere cu ambarcațiuni de agrement pe Dunăre! Primarul din Orșova, Marius Stoica, a dispus închiderea pontoanelor de pe faleza Dunării și mutarea lor în altă locație, ca urmare a faptului că în justiție s-a stabilit că funcționau ilegal, dar și după ce, în vara acestui an, un caiac cu patru tineri sportivi de lot național a fost spulberat de o șalupă de mare viteză, iar tinerii au avut nevoie de îngrijiri medicale și zile de recuperare. Ieri din ordinul primarului, un grup de muncitori a început sudarea întregului gard de fier de acces către cele circa 60 de ambarcațiuni private de pe faleză. Chiar dacă primăria Orșova a luat decizia de a muta aceste pontoane în altă locație, acțiunea în forță de ieri a stârnit un val de nemulțumire din partea orșovenilor care dețin  aceste afaceri. Comercianții susțin că vor pierde turiștii, pentru că noua locație aleasă este o zonă inaccesibilă celor care trec pragul Orșovei.

”Am împrumutat bani de la bancă să deschid afacerea. Nu este corectă decizia pe care a luat-o primăria. Locul propus pentru mutare nu este bun, pentru că acolo sunt valuri și vor fi probleme la îmbarcarea și debarcarea turiștilor. În locul nou ales, nu există nici parcări, noi ne vom pierde turiștii”, a spus supărat proprietarul unei ambarcațiuni.
De cealaltă parte primarul Marius Stoica a anunțat că decizia pe care a luat-o a fost pentru intrarea în legalitate și pentru evitarea accidentelor.

”Pentru a evita evenimentele nedorite, am dispus sudarea gardului și aducerea pontonului la starea inițială. Acum, după ce a venit și decizia instanței, că mulți comercianți au acționat în instanță decizia prin care am dispus desființarea pontoanelor, am trecut la fapte. Este vorba de sudarea gardului de la ponton, pentru că instanțele mi-au dat dreptate. Această activitate este ilegală, comercianții nu au acte prin care se justifică aceste activități. Activitatea de turism nu va fi afectată, pentru că am stabilit o nouă locație pentru amplasarea pontoanelor. Vor fi concesionate aceste locuri. Totul va fi legal. Până acum, acești oameni nu plăteau nici un fel de taxe”, a declarat primarul municipiului Orșova, Marius Stoica.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica