Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Craiova. Ziua Porților Deschise la Muzeul Olteniei

Publicat

pe

Muzeul Olteniei Craiova organizează, miercuri, 1 Decembrie 2021, evenimentul cultural ZIUA PORȚILOR DESCHISE, la toate cele trei incinte expoziționale: Secția de Istorie-Arheologie – str. Madona Dudu nr.14, Secția de Etnografie – str. Matei Basarab nr. 16, Secția de Științele Naturii – str. Popa Șapcă nr. 8, oferind publicului acces gratuit în spațiile sale expoziționale, în intervalul orar 09.00 – 17.00, la ora 16.15, fiind primit ultimul vizitator.

”În vederea revitalizării, conștientizării evenimentelor istorice marcante pentru istoria națională, îi invităm pe cei interesați și pasionați de istorie, tradiții și cultură, să treacă pragul instituției noastre pentru a sărbători împreună, ziua de 1 decembrie 2021 – Ziua Națională a României”, se arată în comunicatul instituției.

Elementele centrale ale evenimentului sunt axate pe tematica istorică oferită de către Secția de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei, reprezentate de expoziţiile permanente dedicate nu numai operelor aflate în patrimoniul muzeului, ci și momentelor istorice marcante ale devenirii noastre ca stat național.

”Prin această acţiune, muzeul doreşte să ofere publicului craiovean ocazia de a participa la un tur ghidat specializat în Sala Regalității/Marele Război, având mereu oportunitatea de a discuta despre marele moment istoric, la fel cum se întâmplă în marile incinte expoziţionale din lume, cu scopul de a apropia publicul de istoria națională şi de spațiile muzeale. De asemenea, pentru că istoria trebuie readusă în conștiința colectivă, într-o formă modernă, în sălile expoziționale, vor rula filme documentare, în formă interactivă, digitală, reprezentând aspecte de luptă de pe frontul românesc”, se mai arată în comunicat.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.