vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sărbători cu certificat verde, la Craiova. În Piață, e liber

Peste un milion de beculețe se vor aprinde în centrul Craiovei, pe Calea București, dar și în Parcul Nicolae Romanescu, vineri, 26 noiembrie, la ora 18:00. Evenimentele de iarnă se vor rezuma la spectacole cu invitați precum Gașca Zurli și la căsuțele cu produse făcute manual, vin fiert și dulciuri. Accesul este liber în piețe, pentru că este vorba de comerț stradal. Accesul cu certificat verde va fi doar în zona scenei, unde se vor susține spectacole în weekend.

Firma care va asigura serviciile pentru Evenimente culturale pe perioada Sărbătorilor de Iarnă (incluzând scenotehnica pentru o luna de zile) este Oneway Music SRL, iar valoarea contractului este de 275.000 lei, fără TVA„, a spus Marina Andronache, purtător de cuvânt Primăria Craiova.

Suna este mai mică decât cea preconizată, inițial de autoritățile locale, care era de 320.000 de lei. Cei care se vor ocupa de de evenimentele culturale lucrează pentru o firmă înregistrată în Răcarii de Sus, în anul 2018 și care are ca obiectiv de activitate „suport pentru interpretare artistică (spectacole)”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După ce vor fi aprinse luminițele, va avea loc un concert al artistului Andrei Păunescu, care va urca pe scena amplasată în Centrul Vechi – Piața Frații Buzești. Pe aceeași scenă, în weekendurile următoare, vor fi invitați artiști ai mai multor instituții de cultură din municipiu. Lor li se adaugă și Gașca Zurli, apreciată de copiii din întreaga țară, care va veni la Craiova pe 1 Decembrie, de Ziua Națională.

Vor fi activități în toate zilele de vineri, sâmbătă și duminică, atât unde e scena principală din Centrul Vechi, între orele 18.00 – 20.00, cât și în Piața Mihai Viteazul sau pe esplanada Teatrului Național Marin Sorescu, la care toată lumea e binevenită, indiferent de vârstă”, informează Primăria Craiova.

În Piața Frații Buzești va fi zona de hand-made cu tot felul de decorațiuni, cadouri de sezon, globuri personalizate, suveniruri etc., în timp ce în Piața Mihai Viteazu va fi mâncarea: stroh, clătite, vată de zahăr în forme de personaje, produse tradiționale de sezon, patiserie și cafea, vin fiert, turtă dulce, burgeri, vinuri de cramă și de la producători locali.

18 căsuțe au fost amplasate în Piața Mihai Viteazu și 7 căsuțe în Piața Frații Buzești, dintre care 20 de anul trecut – cele roșii și 5 care au rezultat din proiectul inițiat de Casa de Cultură Traian Demetrescu, denumit „Lumi Magice”.

La înfrumusețarea centrului urbei de sărbători au ajutat tineri voluntari, așa cum, de altfel, se întâmplă de trei ani. Este vorba despre Oana Maria Popescu, absolventă a Facultății de Drept, Alexandra Gabriela Rățoiu, studentă la FEEA, specializarea Econonomie și Administrarea Afacerilor în Engleză, Amalia Etegan, studentă la Facultatea de Horticultură, specializarea Peisagistică, iar Anda Alexie Kese, Ariana Nedelcu și Roșu Canizares Angela, eleve în clasa a X-a la Liceul de Artă din Craiova. Voluntarii au realizat mai multe decorațiuni folosind în principal materiale reciclabile.

Copiii se pot distra la carusel, iar cei vor să facă mișcare pot merge la patinoarul din Piața Mihai Viteazul. Tot pentru copii vor exista ateliere speciale, care să-i pregătească pentru venirea lui Moș Crăciun.

În intervalul orar 17.00 – 21.00, se va restricţiona circulaţia rutieră pe următoarele sectoare de drum:

  • str. A.I. Cuza, sectorul de drum cuprins între intersecţia cu str. Unirii şi intersecţia cu str. Arieş;
  • str. Unirii, sectorul de drum cuprins între intersecţia cu str. Mihai Viteazul şi intersecţia cu str. A.I. Cuza;
  • str. Popa Şapcă.

Accesul în zona restricţionată va fi permis pentru autovehiculele cu regim de circulaţie prioritară,  pentru autovehiculele care deţin un tichet de acces valabil, pentru riveranii care nu au alt acces către proprietate, pentru vehiculele care transportă persoane cu dizabilități.

Politica