Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Olt. Amenzi și urmărire penală pentru extragerea ilegală de pietriș din râuri

Publicat

pe

Mai multe firme din județul Olt au fost sancționate de autorități în urma unor verificări desfășurate marți și miercuri. Firmele ar fi extras pietriș si alte materiale de construcții din albiile râurilor, fără autorizații de gospodărire a apelor. Mai exact au fost verificați 9 operatori economici, fiind constatate mai multe infracțiuni pentru care au fost întocmite inclusiv două dosare de urmările penală. Suma totală a sancțiunulor a depășit 500.000 de lei.

„În cadrul activităților, au fost efectuate verificări la un număr de 9 operatori economici ce desfășoară activități în domeniul exploatării agregatelor minerale naturale, de pe raza județului Olt.
Astfel, în urma verificărilor, au fost întocmite 2 dosare de urmărire penală, fiind constatate 6 infracțiuni, dintre care: evaziune fiscală (2), executarea de activitati miniere fără permis sau licență (2) și exploatarea sau întreținerea lucrărilor construite pe ape ori în legătură cu apele și extragerea de agregate minerale, fără autorizația de gospodărire a apelor (2). Totodată, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, de către specialiști din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Administrației Naționale Apele Române, în valoare totală de 502.500 de lei”, conform Gărzii Naționale de Mediu.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021. Toate drepturile rezervate.