Conecteaza-te cu noi

Breaking News

Video/ Dolj. Săltați pentru proxenetism și trafic de minori

Publicat

pe

Procurorii au efectuat, în această dimineață, 12 percheziții domiciliare, în județele Dolj şi Bacău, într-un dosar vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

”În această dimineaţă, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial, efectuează 12 percheziții domiciliare, în județele Dolj şi Bacău, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. Astfel, în perioada 2009-2010, în județul Dolj, 5 persoane s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat, grup la care ulterior ar fi aderat mai multe persoane, şi care ar fi avut ca scop recrutarea mai multor tinere, în scopul exploatării sexuale (practicarea prostituției „la stradă” sau/și „pe casă/apartamente”). Iniţial, exploatarea victimelor ar fi avut loc în municipiile Craiova, Pitești și Timișoara, iar, ulterior, acestea ar fi fost transportate și adăpostite în străinătate (Italia, Franța, Elveția, Spania, Germania, Danemarca)”, se arată în comunicatul IPJ Dolj.

Din cercetări a reieșit că gruparea infracțională s-ar fi ocupat ocupa cu identificarea tinerelor vulnerabile (cu o situație materială precară sau care proveneau din familii dezorganizate, naive, lipsite de educație), pe care le recrutau sub diverse promisiuni mincinoase (conviețuire, găsirea unui loc de muncă) și le determinau să practice prostituţia.

”În cele mai multe situații, folosind metoda „loverboy”, membrii grupării ar fi câștigat încrederea victimelor, și, sub pretextul unui viitor comun și oferirii unui mod de viață lipsit de griji, le-ar fi convins să practice prostituția, în special în Craiova și Timișoara, după care s-ar fi deplasat, împreună cu acestea, în diferite țări (Italia, Franța, Spania, Elveția), unde, prin constrângere (acte de violență și amenințări), le-ar fi determinat să practice prostituția, în folosul lor. De regulă, victimele ar fost ținute în imobile închiriate (de unul din membrii grupării), ar fi fost transportate zilnic la locurile, unde erau obligate să practice prostituția, erau permanent controlate/supravegheate, iar sumele de bani erau luate în totalitate de către membrii grupării”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, potrivit sursei citate, membrii grupării infracționale ar fi dezvoltat, de-a lungul timpului, pe teritoriul Italiei, relații cu cetățeni albanezi, implicați activ în activități de trafic de persoane și proxenetism, care controlau „posturile”, în care se practica prostituția, membrii grupării achitându-le taxe, în schimbul acceptării folosirii, de către victime, a acelor locaţii.

La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova vor fi aduse, în vederea audierii, 11 persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor, din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021. Toate drepturile rezervate.