sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Deșeuri arse în cimitirul din Galicea Mare. Primăria amendată

Primăria comunei Galicea Mare a fost amendată de către Garda de Mediu Dolj, după ce oamenii legii au observat un nor de fum pe drumul dintre comună și Calafat. Ajunși la fața locului, aceștia au observat că în cimitirul din localitatea erau incendiate mai multe deșeuri. Pentru acest fapt, Primăria Galicea a fost amendată cu 15.000 de lei. „O echipa de comisari din cadrul CJ Dolj al GNM în timpul deplasarii către UAT CALAFAT, pentru efectuarea controlului tematic dispus de Comisariatul General cu privire la verificarea starii de salubrizare a tuturor localitatilor din judet a observat de pe drumul DE 56-sens de mers Calafat-Galicea Mare degajare de fum. S-a procedat la identificare amplasamentului și au surprins cum în incinta cimitirului acestei localități se ardeau deșeuri,aspect reținut intr-un material foto. Fata de aceste fapte contravenționale, primăria Galicea Mare a fost amendat în conformitate cu Ordonanta de urgenta 92/2021 privind regimul deseurilor cu amenda în valoare de 15000 lei și impusa masura de implementarea colectări selective a deșeurilor reciclabile”,conform reprezentanților Gărzii de Mediu Dolj.

Reamintim că luni, Garda de Mediu Dolj a acordat alte amenzi în orașul Calafat. Una dintre acestea s-a îndreptat către Primăria Calafat din cauza gunoiului de pe domeniul public, iar cea de-a doua amendă către un deținător al unui teren agricol de aprox un hectar care a dat foc la miriște.

„În data de 22.11.2021 pe drumul Calafat, zona Ciupercenii Noi, o echipa de comisari s-a autosesizat privind arderea de miriști, de către un deținător al unui teren agricol de aprox 1ha, fapt pentru care s-a aplicat amenda contravențională in conformitate cu prevederile OUG 195/2005, art 96 alin 1 pct 9 in cuantum de 3.000 lei. Urmare a controalelor tematice dispuse de CG al GNM cu privire la starea de salubritate a localitatilor , începând cu data de 22.11.2021 o echipa de comisari din cadrul CJ Dolj al GNM a verificat starea de salubrizare a Municipiului Calafat. In urma constatărilor din teren, comisarii au sancționat contravențional UAT Calafat cu amenda în valoare de 15.000 lei și au fost dispuse masuri cu termen pentru zonele insalubre indentificate”, conform Gărzii de Mediu Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica