joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Studiu: Vaccinul anti-Covid de la Pfizer oferă protecţie pe termen lung adolescenţilor de 12-15 ani

Pfizer a anunţat luni că vaccinul său împotriva COVID-19 a oferit o protecţie puternică pe termen lung împotriva virusului într-un studiu în stadiu avansat, realizat în rândul adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani.

O serie de două doze de vaccin a arătat lo eficacitate de 100% e împotriva Covid-19, măsurată de la şapte zile până la peste patru luni după a doua doză, a spus compania.

Datele pe termen lung vor sprijini cererile planificate pentru aprobarea completă de către autorităţile de reglementare a vaccinului  pentru grupa de vârstă 12-15 ani, în Statele Unite şi în întreaga lume.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pfizer şi BioNTech vor solicita autorizaţie pentru o doză de 30 de micrograme de vaccin pentru persoane cu vârsta de cel puţin 12 ani, scrie adevarul.ro care citează Reuters.

Vaccinul a fost autorizat pentru utilizare de urgenţă la persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani de către Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA în luna mai şi a fost aprobat pe deplin pentru utilizare la persoanele cu vârsta de cel puţin 16 ani în august.

Politica