marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poluare de 10 km pe Dunăre! Apele Române Jiu intervin pentru identificarea responsabilului

Apele Române (ABA) intervin pentru stoparea poluării după ce 10 km de Dunăre, în dreptul localității Gruia, sunt afectați. Echipele de la ABA Jiu intervin în această pentru limitarea poluării și identificarea poluatorului. În acest moment totul a fost diminuat, potrivit unei postări pe Facebook. Pe suprafața apei, la kilometrul 851 al Dunării, a fost semnalată, aseară, o substanță uleioasă, în zona localității Gruia. Poluarea a fost anunțată de către partea sârbă, iar reprezentanți ai Laboratorului de Calitate a Apelor și ai Inspecției Bazinale de Apă s-au deplasat imediat la fața locului pentru a preleva probe de apă.

De asemenea, aceștia au inspectat albia minoră a fluviului în zona Porților de Fier II și au constatat că irizațiile uleioase provin din amonte. Din primele estimări, sursa de poluare ar proveni de la navele care tranzitează Dunărea. Pentru a preveni extinderea substanței poluante, echipele Apelor Române Jiu intervin pe suprafața apei cu bărci și cu materiale specifice combaterii poluărilor accidentale. Totodată, reprezentanții Hidroelectrica S.A (administratorul Porților de Fier) au acționat în zona lacului de acumulare.

„Administrația Bazinală de Apă Jiu a informat despre incident Căpitănia Portului Calafat, precum și Compania de Apă Oltenia care asigură alimentarea cu apă a orașului Calafat. Monitorizăm zona pe sectorul Drincea-Cetate-Calafat. Vom reveni cu amănunte.”, a fost mesajul reprezentanților de la Apele Române.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica