vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANM: Ploi, lapoviță și ninsori la început de decembrie

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că, în perioada următoare vremea se va răci considerabil, iar la începutul lunii decembrie în mai multe regiuni din țară ar putea apărea precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. 

Potrivit meteorologilor, în Oltenia, în următoarele două săptămâni, vor fi alternanțe de zile în care vremea va fi mai caldă față de normalul perioadei și zile în care valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Prin urmare, după o prima zi a săptămânii cu maxime de 12…14 grade, se va răci semnificativ până la o medie a acestora de 6…8 grade. Va urma o încălzire în perioada 27 – 29 noiembrie când se va atinge o medie a maximelor de 10…12 grade. Ulterior acestei perioade sunt estimate maxime mai scăzute, care la nivelul regiunii vor fi în general de 6…8 grade. Evoluția va fi asemănătoare și la temperaturile minime, care în intervalele reci vor scădea la o medie de 0…2 grade, iar în cele calde vor atinge 4…6 grade. Va ploua temporar în noaptea de luni spre marți (22/23 noiembrie) și marți (23 noiembrie), dar local și temporar și după 26 noiembrie. Probabilitate pentru cantități mai însemnate va fi mai ridicată în intervalul 27- 29 noiembrie și în zilele de 3 și 4 decembrie.

La munte, în prima zi a săptămânii vremea va fi caldă cu o media a maximelor de 6…8 grade, apoi se va răci accentuat până la valori de numai 0…1 grad. Va urma o încălzire ușoară în perioada 26 – 28 noiembrie când se va atinge o medie a maximelor de 4…5 grade, iar pentru a doua parte a intervalului analizat sunt estimate maxime de 0…2 grade, chiar ușor negative în unele zile. Evoluția va fi asemănătoare și la temperaturile minime, care în intervalele reci (24 și 25 noiembrie și după 30 noiembrie) vor scădea la o medie de -6…-4 grade, iar în cele mai calde (22 și 23 noiembrie și perioada 27- 29 noiembrie) vor atinge valori apropiate de 0 grade. Temporar se vor semnala precipitații în noaptea de luni spre marți (22/23 noiembrie) și marți (23 noiembrie), dar și după 26 noiembrie. Probabilitate pentru cantități mai însemnate va fi mai ridicată în intervalul 27- 29 noiembrie și în zilele de 3 și 4 decembrie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica