vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Video/Urmărire pe străzile din Craiova. Șoferul s-a oprit cu mașina în gard


Un bărbat de 37 de ani din craiova a fost urmărit pe străzile orașului de către polițiști, după ce acesta a refuzat să oprească autoturismul la semnalele oamenilor legii. Șoferul a pierdut controlul volanului și s-a oprit cu mașina într-un gard. Acesta a încercat să fugă de polițiști escaladând gardul, fiind pana la urmă prins. Bărbatul nu deținea permis de conducere.
„Echipajul format din poliţişti din cadrul Secţiei 2 Politie Craiova şi un poliţist de la grupa canină, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe strada Calea Dunării, din Craiova, au observat un autoturism care se deplasa în mod sinuos şi care, la vederea autospecialei de poliţie, a mărit viteza de deplasare. Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliţie în funcțiune, pe mai multe străzi din Craiova. Urmărirea s-a finalizat la intersecția străzilor Arnota cu strada Corcova, din Craiova, unde conducătorul auto a pierdut controlul volanului, a intrat cu autoturismul în gardul unui imobil de pe strada Corcova, iar ulterior, pentru a-şi asigura scăparea, a escaladat gardul, fiind depistat însă imediat de poliţişti în curtea imobilului respectiv. Astfel, poliţiştii au identificat conducătorul autoturismului în persoana unui bărbat de 37 de ani, din Craiova. Din verificările efectuate de poliţişti, s-a stabilit că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, cel în cauză a refuzat atat testarea cu aparatul alcooltest cât şi recoltarea de probe biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiele”, conform IPJ Dolj.
Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autoturism fără permis.
„În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie legală”, au adăugat reprezentanții IPJ Dolj.
Polițiștii doljeni au depistat duminică dimineață un alt șofer, de data aceasta un bărbat de 64 de ani care conducea autoturismul sub influența băuturilor alcoolice. Și acesta din urmă s-a ales cu dosar penal.
„Echipajul format din poliţişti din cadrul Secţiei 2 Politie Craiova şi un poliţist de la grupa canin, în timp ce efectuau filtru rutier pe strada Nicolae Romanescu-Facai, au oprit pentru control un autoturismul condus de un bărbat de 64 ani, din Craiova. Cel în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentraţie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice iar cercetările sunt continuate, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie legală”, conform IPJ Dolj.

Politica