sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rezidențiat Craiova 2021: Peste 1.300 de candidați, 0 posturi în Dolj

Rezidențiatul este unul dintre cele mai importante examene din viața unui medic, dovadă în acest sens stă și faptul că la Craiova s-au înscris 1.322 de absolvenți pentru a concura în vederea obținerii specializării pentru care au învățat 6 ani. Astăzi, 21 noiembrie, fiecare dintre aceștia au ocupat câte un loc în sala de examen și timp de 4 ore au dat tot ce este mai bun.

Oboseala, miile de ore de muncă și efort intelectual sunt pe cale să dea roade pentru tineri, însă vestea proastă este că dacă vor un post aceștia trebuie să-și facă bagajele, să-și ia la revedere de la familie și prieteni și să plece căci în Dolj sunt scoase la concurs zero posturi. Anul acesta nu s-a găsit nici măcar un loc pentru absolvenții craioveni în toate spitalele doljene. În schimb, Bănia a scos la bătaie 293 de locuri pe specializarea medicină generală, 77 la medicină dentară și 62 la farmacie.

Care este diferența între rezidențiatul pe post și cel pe loc?

Rezidențiat pe post: medicii vor avea post după terminarea rezidențiatului. Aceștia își vor face pregătirea într-un centru universitar, iar spitalul la care au post îi va plăti, fiind obligați să lucreze minim 5 ani în acel spital. În caz contrar, la terminarea rezidentiatului, vor înapoia salariul pe care l-au primit.
Rezidențiat pe loc: medicii vor avea un loc de pregătire în timpul rezidențiatului. La sfârșitul acestuia, însă, nu vor avea post și va trebui să-și găsească pe cont propriu unul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica