Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Rezidențiat Craiova 2021: Peste 1.300 de candidați, 0 posturi în Dolj

Publicat

pe

Rezidențiatul este unul dintre cele mai importante examene din viața unui medic, dovadă în acest sens stă și faptul că la Craiova s-au înscris 1.322 de absolvenți pentru a concura în vederea obținerii specializării pentru care au învățat 6 ani. Astăzi, 21 noiembrie, fiecare dintre aceștia au ocupat câte un loc în sala de examen și timp de 4 ore au dat tot ce este mai bun.

Oboseala, miile de ore de muncă și efort intelectual sunt pe cale să dea roade pentru tineri, însă vestea proastă este că dacă vor un post aceștia trebuie să-și facă bagajele, să-și ia la revedere de la familie și prieteni și să plece căci în Dolj sunt scoase la concurs zero posturi. Anul acesta nu s-a găsit nici măcar un loc pentru absolvenții craioveni în toate spitalele doljene. În schimb, Bănia a scos la bătaie 293 de locuri pe specializarea medicină generală, 77 la medicină dentară și 62 la farmacie.

Care este diferența între rezidențiatul pe post și cel pe loc?

Rezidențiat pe post: medicii vor avea post după terminarea rezidențiatului. Aceștia își vor face pregătirea într-un centru universitar, iar spitalul la care au post îi va plăti, fiind obligați să lucreze minim 5 ani în acel spital. În caz contrar, la terminarea rezidentiatului, vor înapoia salariul pe care l-au primit.
Rezidențiat pe loc: medicii vor avea un loc de pregătire în timpul rezidențiatului. La sfârșitul acestuia, însă, nu vor avea post și va trebui să-și găsească pe cont propriu unul.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021. Toate drepturile rezervate.