joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Dosar penal după explozia de la Băbeni

Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea a început urmărirea penală în cazul exploziei de la Uzina Mecanică Băbeni, în care 4 oameni și-au pierdut viața și ale 3 au fost rănite. Parchetul urmărește aspecte precum nerespectarea regimului materiilor explozive, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

„La Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea s-a constituit, la data de 18 noiembrie 2021, o cauză în care se efectuează urmărirea penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, în vederea lămuririi împrejurărilor în care a avut loc o explozie a unei mine antipersonal la Uzina Mecanică Băbeni, în urma căreia a survenit decesul a 4 persoane și rănirea altor 3 persoane. La locul producerii exploziei s-a deplasat o echipă complexă compusă din ofițeri de poliție judiciară, specialiști, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgentă al Județului Vâlcea, împreună cu un procuror din cadrul Secției de urmărire penală de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea care efectuează cercetarea la fața locului”, conform reprezentanților Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Reamintim că o explozie a avut loc, joi, la uzina de armament Băbeni, județul Vâlcea. Potrivit ISU Vâlcea, în timpul unei operațiuni de dezamorsare a muniției, a explodat o mină antipersonal.  În urma exploziei, patru persoane au murit, trei bărbați și o femeie. Alte patru persoane sunt conștiente și au fost preluate de ambulanțe.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica